MyCupOfTea

Tagliolini al limone – Jednostavna večera sa ukusom Italije

tagliolini al limone

Osvežavajuć, drugačiiji i lak za pripremu – recept za tagliolini al limone je naš omiljeni ovih dana, bilo da sami želimo da uživamo u ukusnom obroku uz čašu belog vina ili su nam se na večeru najavili gosti, čija čula želimo da razgalimo.

Emiko Davis, koja stoji iza Instagrama foodforeveryone.aus donosi jednostavan recept za obrok iz italijanske kuhinje, koji ćete zasigurno obožavati zbog svežine, dobrog ukusa i jednostavnosti pripreme.

Pročitajte: Viralni recept za home made mediteranski sushi koji isprobavamo ove nedelje

Sastojci:

  • 250 grama sveže paste tagliolini
  • Korica i sok 1 velikog limuna
  • 50 grama putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 50 grama kaprina (kremastog kozjeg sira) ili malo pavlake
  • 2 male sušene čili papričice
  • Rendani parmezan
  • Svež peršun
  • So i beli biber po ukusu

Priprema:

Stavite vodu u lonac da proključa, dodajte so, svežu pastu kojoj je dovoljno svega nekoliko minuta u ključaloj vodi. Isto toliko potrebno je za pripremu sosa.

Tiganj zagrejte na srednjoj vatri, pa dodajte puter i maslinovo ulje, kada puter počne da se topi dodajte i rendanu koru limuna i ostavite da se krčka jedan minut. Dodajte pola šolje vode u kojoj se kuvala pasta i limunov sok i krčkajte još dva minuta.

Dodajte koziji sir ili pavlaku i ostavite da se istopi, pa dodajte čili, so i beli biber. Pastu dodajte u sos i promešajte da se dobro sjedini.

Poslužite dekorisano svežim peršunom i rendanim parmezanom, uz čašu belog vina.

Foto: Pinterest

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp