Ako mogu one, možete i vi!

Za njih su godine samo broj, nikako prepreka. Ove sjajne žene imaju od 66 do 97 godina i dalje mogu sve. Popele su se na Kilimandžaro, istrčale Western States Endurance Run (161 km) i plivale od Kube do Floride.

Spremite se za talas inspiracije (ili osećaja da ste lenji) dok čitate o tome kako su one našle motivaciju da ostanu aktivne u godinama kada je vrlo lako odustati.

Tao Porčon – Linč, 97 godina 

tao-featured-2-680x400

Sa svojih 97 godina, Porčon – Linč je najstarija instruktorka joge na svetu. Počela je da se bavi ovom drevnom veštinom pre 70 godina, a instruktor je već 45 godina. Ipak, joga nije njen jedini talenat. U junu 2015. zadivila je žiri emisije ,,Amerika ima talenat”, Hauarda Sterna i Hajdi Klum igrajući uz Pitbulovu pesmu ,,Fireball’’. Kada su je pitali o tri operacije kuka, odgovorila je: ,,Ne dozvoljavam da me bilo šta pokoleba.’’ Jasno Vam je da će nas ovaj živahni majstor joge, ali i života, inspirisati još mnogo godina. 

Diana Niad, 66 godina 

Diana Nyad
fotografisao Jeffery A. Salter

U 64. godini života, Niad je postala prva osoba koja je preplivala više od 160 kilometara, od Kube do Floride, bez kaveza koji štiti od ajkula. Njena poruka svetu: ,,Nikada niste prestari za ostvarivanje svojih snova.’’ Živeli u to ime!

 

 

 

 

Konstans Tilet, 77 godina 

Početi bavljenje nekim sportom je izazov u bilo koje doba, ali biti motivisan za Kros Fit u 80-oj? O tome nije bilo ni govora dok se nije pojavila Konstans Tilit. Ova neverovatna žena je snimljena kako radi kompletan set Kros Fit vežbi, u 80 godina! Smršala je 22 kilograma uz pomoć ovih izuzetno dinamičnih vežbi i  uputila motivacione reči svakom od desetina hiljada gledalaca ovog videa: ’’Ustani i počni. Prestani da kukaš.” Setite se njenih reči sledećeg puta kad razmišljate da preskočite vežbanje.

Ganhild Svanson, 70 godina 

Juna 2015.godine, Svanson je postala najstarija žena koja je istrčala trku Western States Endurance Run, dugu 161 kilometar, za 29 sati, 59 minuta i 54 sekunde. Došla je do cilja sa sinom i unukom uz gromoglasne ovacije. Na pitanje novinara: ,,Kako se osećate?” rekla je: ,,Neverovatno!”

En Lorimor, 85 godina 

U avgustu 2015. ova prabaka popela se na vrh Kilimandžara i tako precrtala ovaj podvig sa svoje liste neostvarenih želja. Lorimor je samo jednoga dana, od ukupno osam, bila bolesna, ali je hrabro nastavila i došla do vrha bez ičije pomoći!

261469_free-thumb
Filis Sues

Filis Sues, 92 godine

Ova joga instruktorka je podelila sa nama tajne životne sreće.

  • ”Tvoje telo ti je najbolji prijatelj”
  • ”Voli to što radiš i voli sebe”
  • ”Redovno i posvećeno bavljenje jogom je ključ dugog i zdravog života” 

Kej Didas, 93 godine 

Na samom početku 2015. godine, ova žena iz Mičigena odradila je svoju hiljaditu seriju vežbi u svojoj lokalnoj teretani. Možda se ne penje na vrh planine i ne trči maraton, ali odvojiti vreme za vežbanje tri puta nedeljno po pola sata u 93. godini svakako je vredno pažnje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp