Želite lepu kosu? Izbegavajte ove tri stvari!

Polovini žena se kosa znatno istanji do pedesete godine, ali do toga može doći u bilo kom trenutku života. Dok se neki okreću hormonskoj terapiji – koja je povezana sa ozbiljnim rizicima po zdravlje koji nisu vredni poboljšanja kvaliteta vaših vlasi, a drugi tretmanu kože glave, ne postoji dokazana strategija koja se u celosti bori sa tanjenjem kose.

Ipak, kako su neki uzroci tome identifikovani, možete napraviti određene izmene u životnom stilu kako biste izbegli gubitak kose.

Oni najpoznatiji – izvan onih izvazvanih problemima sa štitnom žlezdom ili anemijom, koja može dovesti do drastičnog gubitka kose – su sveprisutni aspekti uobičajenog životnog stila: antibiotici, pilule za kontracepciju i ekstremne dijete.

Lekovi koji se izdaju na recept su problematični, jer imaju dugu listu neželjenih efekata, tako da bi trebalo uvek da se posavetujete sa lekarom o mogućim posledicama pre nego što počnete da pijete nešto novo.  Ukoliko primetite bilo kakve promene, pak, obavezno zakažite pregled kako biste ustanovili da li ima ikakve povezanosti.

Ne moramo specijalno da naglašavamo da ekstremne dijete nisu zdrave, ali ne mislimo često o posledicama koje mogu imati na naše divne pramenove. Vodite računa o sebi i spolja i iznutra i potražite plan ishrane sastavljen od zdravih porcija odgovarajućih veličina i raznovrsnih namirnica bogatim hranljivim sastojcima!

Pogledajte naše osnovne savete za zdravu ishranu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp