Četiri anti-age alternative umesto botoksa

Čuli ste ovo sto puta: najbolji način da se borite protiv starenja je da sprečite da se uopšte dogodi. Stavljajte kreme sa zaštitnim faktorom svakog dana, pijte mnogo vode, pronađite i držite se efikasnog režima nege koji odgovara vašoj koži… lista je poprilično duga.

Ako još uvek niste, nikad nije previše rano (ili kasno!) da počnete da praktikujete zdrave navike poput odgovarajuće ishrane ili da propisno negujete svoju kožu. Iako nema sumnje da će prevencija usporiti proces, normalno je da ćemo primetiti znake starenja kako vreme prolazi – bez obzira koliko revnosno vodite računa.

Kada se bore polako pojave, mnogi se okreću botoksu, filerima i svim mogućim laserima koji prodiru u kožu kako bi je ponovo izgladili, ali postoji mnoštvo manje ,,napadačkih“ načina da podmladite kožu, pre nego što se odlučite za drastične mere poput ovih. Ako želite da korigujete svoje znake starenja, a želeli biste malo ,,nežniji“ pristup, onda ste na pravom mestu. Čitajte dalje, jer će ovi tretmani obrisati postojeće znake starenja, a i drastično usporiti proces!

  1. Odradite tretman lica

Ili dva, ili tri, ili više. Ne postoji nešto poput ,,previše tretmana“, po našem mišljenju. Ne vrti se sve oko predivnog osećaja kako vam neko ,,mazi“ lice (mada, priznajemo, prija mnogo). Razmislite o tome šta biste to želeli da ispravite na svojoj koži. Da li su to bore, akne ili dehidratacija – postoji tretman koji će to tretirati, obećavamo.

  1. Isprobajte akupunkturu

Kada ste pod stresom ili kada osećate disbalans u životu, neizbežno je da će se to manifestovati na vašoj koži – a kozmetička akupunktura može biti rešenje koje ste tražili! Akupunktura je prirodni oblik drevne kineske medicine koja podrazumeva ubacivanje malih igala u različite delove tela i tako leči sve od bola u leđima do migrena – a sada se čak uzima i kao anti-age procedura.

Kada vam stručnjak ubaci ove iglice nalik na dlake od kose u određene tačke, cirkulacija se poboljšava, a telo se regeneriše i jača sopstvenu moć za borbu protiv starenja. Kada se praktikuje kao kozmetički zahvat, akupunktura je bezbolan način da se napravi velika razlika kada je u pitanju smanjenje bora, zatezanje kože i još mnogo toga. Možda nije najjeftinija alternativa, ali je svakako najprirodnija.

  1. Vežbajte masažu lica

Ovo je jednostavna vežba koja ima sjajne rezultate. Mislite na to kao na fitnes za kožu. Masaža lica pospešuje cirkulaciju krvi, pa ne samo da će posvetleti vaš ten, već će i zategnuti kožu. Najbolji deo je taj da masaža lica ima momentalno vidljive rezultate jer oslobađa kožu od toksina, što umanjuje nadutost i druge znake umora.

  1. Nanosite hijaluronsku kiselinu

Hijaluronska kiselina je rezervoar vode za vašu kožu i njen prirodni sastojak koji se ponaša kao ,,sunđerasti molekul“ sposoban je da zadrži količinu vode 1000 puta veću od njega samog. Ona je heroj u svetu nege kože koji joj pomaže da zadrži vlažnost i izgleda ispunjeno. Kako starimo, sve više i više nam je potrebna jer vlažnost kože značajno opada sa godinama. Kada se nanese na lice, hijaluronska kiselina prodire kroz gornje slojeve kože i potpomaže obnovi tkiva, elastičnost kože i hidrataciju. Sve joj to daje onaj mladalački izgled koji svi želimo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp