Search
Close this search box.

Aplikacije za mobilni koje će vam olakšati život

Nekoliko godina unazad svedoci smo veoma brzog razvoja tehnologija. Svi smo postali vlasnici pametnih telefona, a da li ih i pametno koristimo? Danas ćemo vam dati predloge za aplikacije koje vam mogu olakšati svakodnevne obaveze. Nećemo vam pisati o društvenim mrežama, sigurni smo da ih koristite. Danas ćemo pokušati da pronađemo nešto zanimljivo i pratkično za vas.  

FREE WIFI 

Da bismo uopšte mogli da koristimo internet potreban nam je wifi signal. Ukoliko smo u nekom kafiću, restoranu, ustanovi i slično veoma često nailazimo na zaključane mreže. Zbog toga koristimo ovu aplikaciju. Ona vam pomoću vaše lokacije otključava wifi mreže u blizini i pokazuje lozinke za njihovo korišćenje. Takođe u ovoj aplikacije imate i mogućnost za merenje brzine interneta i sličnih parametara. Ono što je dobro je da aplikaciju možete koristiti  kada ste offline, pa je zbog toga vrlo pogodna za putovanje i inostranstvo. Konobarima više nije potrebno postavljati pitanje koja je šifra za internet. 

TAXIFY 

Taxify je veoma korisna aplikacija. Kao što i samo ime kaže koristićemo je u situaciji kada nam je potrebno taxi vozilo. Ono što je prednost ove aplikacije je što nema čekanja i zvanja, a i ukoliko niste sigurni na kojoj ste tačno adresi veoma lako možete dobiti taxi. Potrebno je da uključite lokaciju i za nekoliko sekundi će vam pisati za koliko stiže vaše vozilo. Nećete morati da zovete taxi službu, što nam je nekada skoro neizvodljivo, ukoliko smo na sastanku pa ne možemo da pričamo sa dispečerom ili tokom noćnog provoda, kada je velika buka u klubu. Takođe ćete dobiti sve podatke o vozilu i taksisti koji dolazi po vas tako da nema potrebe da razmišljate o sigurnosti aplikacije. Još jedna veoma korisna stvar je što možete ubaciti mesto polaska i cilj i aplikacija će vam izračunati koliko će vas koštati ta vožnja. Plaćanje možete izvršiti u kešu ili karticom. Veoma korsno, zar ne? 

MOJ KALENDAR 

Moj kalendar je aplikacija koja je potrebna svakoj ženi. Vrlo jednostavno, ovo je aplikacija za vaš menstrualni ciklus. Postoji mnoštvo ovakvih aplikacija, a mi smo izdvojili ovu jer ima i nekoliko dodatnih mogućnosti. U predviđena polja možete pisati ukoliko imate neke tegobe ili ukoliko imate neku terapiju i primate lekove. Takođe sve što vam se dešava onih dana u mesecu možete zabeležiti u ovoj aplikacijiupravo ovde. Plodni dani, početak sledećeg ciklusa i slične podatke ćete moći u svakom trenutku da pronađete u ovoj aplikaciji. Tako, na neki način, vodimo računa i o svom zdravlju, a i same znate koliko je to važno. 

TIDE 

Skoro smo vam pisali o Pomodoro tehnici za efikasniji rad i učenje. Ukoliko ste propustili taj tekst, kliknite ovde! Ako ste počeli da je primenjujete onda je vreme da instalirate i ovu aplikaciju. Tide je aplikacija koja u sebi ima štopericu koja vam računa svaki pomodoro tj. 30 minuta za rad. Ono što je zanimljivo je to da možete sami odabrati muziku koja će biti u pozadini, u zavisnosti od toga šta vas čini produktivnijim. To može biti neka opuštajuća muzika, zvuk mora i talasa, do nekih agresivnijih – poput žamora u kafiću ili restoranu. Probajte i bićete iznenađeni koliko možete biti efikasni. 

TINY SCANNER 

Ovo je aplikacija koju će obožavati svi studenti i đaci. Vrlo je jednostavan način funkcionisanja. Dovoljno je da preko aplikacije slikate neki dokument, svesku, knjigu, belešku šta god vam je potrebno i aplikacija će je skenirati i pretvpriti u pdf dokument. Vi sami možete odrediti dimenzije dokumenta kao i još neke sitnice vezane za njegov izgled. Sve dokumente čuvati možete po folderima i koristiti ih ili štampati po potrebi. 

COLORFY 

Colorfy je aplikacija koju smo namerno ostavili za kraj. Ovo je jedna od onih aplikacija koja vam nije neophodna u životu, ali naš savet je da je ipak probate jer ćete se opustiti i uživati uz nju. Verovatno ste već viđali bojanke za odrasle koje su namenjene za opuštanje i smirenje. O njima smo pisali i taj tekst možete pročitati ovde! Ovo je bojanka za odrasle samo na vašem telefonu. Sami birate koju fotografiju želite da bojite u nekoj od ponuđenih kategorija, a zatim sami kreirate svoje malo remek delo. Vrlo je zanimljivo i opuštajuće. 

Nadamo se da ćete probati neke od ovih aplikacija i da će vam pomoći u nameri da što pametnije koristimo svoje pametne telefone.

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp