Kako da vaš dom bude izvor dobre energije

Kako se osećate kada ulazite u svoj dom? Da li vas odmah stigne umor ili se osetite opuštenije? Kako se osećate ujutru kada se probudite?

Evo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da vaš prostor uvek bude oaza dobrog raspoloženja.

Raspremite stan… ili možda ne

artaporter_maj_06

Da li postoje stvari koje odavno čuvate, a ne koristite, niti vas inspirišu? Čuvate li poklone koje ste dobili, a ne sviđaju vam se? Raspremite, raščistite – dozvolite energiji da se pokrene. Ako je vaš prostor izuzetno uredan, ako stalno sve stvari držite pod konac, možda bi vam povremeno prijalo malo nereda.

Boje su svuda oko vas. Neke smiruju, neke evociraju uspomene, a neke jednostavno uvek volite da vidite. Ne suzbijajte svoju ljubav prema bojama! Ako vam se neka posebno dopada, nikada je ne može biti previše ili premalo. Uvek pratite svoj osećaj i osetićete pravu meru.

Svetlost nam je neophodna, bilo da zraci sunca dopiru kroz prozor ili dodatna lampa na pravoj poziciji svetili taman toliko da atmosferu čini toplijom. Koristite je u svoju korist – naglasite sliku ili dekor koji želite da svi primete, istaknite omiljene kutke u svom domu namenjene druženju ili možda rezervisane za odmor i opuštanje.

artaporter_maj_07

Poruke

Sebi i svojim ukućanima ostavljajte po stanu poruke podrške: na ogledalu u kupatilu, na frižideru ili pored kreveta. Napišite sebi poruku u vezi sa posebnim ciljem koji imate na umu. Ili jednostavno pokažite emocije. Sigurno već znate koliko jedna kratka poruka dragoj osobi može da ulepša dan.

artaporter_maj_03

Slike

Birajte slike koje vas asociraju na lepe uspomene ili željene planove. Uparite ih ako i vi želite da budete u paru. Opredelite se za više sličnih motiva ili namerno napravite kontrast. Spajajte nespojivo, kombinujte originalna dela i printove, poznate i neafirmisane autore – jedini važan kriterijum je da se kombinacija dopada vama. Ispoljite sebe i svoje afinitete kroz slike koje birate, jer ćete tako uvek moći iz njih da upijate ono što vam prija.

Umetnost je tu da vas inspiriše, motiviše i intrigira. Na vama je da napravite pravi izbor.

www.artaporter.rs

Art a porter je koncept koji nudi veliki izbor art printova radova domaćih savremenih umetnika.

Svaki print se izrađuje u izuzetno kvalitetnoj štampi u svojoj jedinstvenoj dimenziji, od 15×20 do 70x100cm, debljine je 2cm i ono što je najvažnije potpuno je opremljen, te ga odmah možete staviti na zid.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp