Search
Close this search box.

Bazični make-up koraci za prirodan i atraktivan izgled

Šminka je jedna od ženskih navika, u kojoj svaka od nas uživa, skrivajući sitne nedostatke. Osmišljena je kao svojevrsna igra nakon koje svaka žena biva zadovoljnija, lepša i atraktivnija.

Prava moć šminke krije se u tome, što izborom pravih tehnika, stičemo više samopouzdanja, a kada se osetimo lepo, nije šminka to što nas ulepšava, već energija kojom zračimo.

Različitim make-up tehnikama postižemo različite look-ove, koji od nas prave razigranu devojčicu ili sexipilnu ženu, a to što mi u datom trenutku zračimo, upravo je ono što nas čini dopadljivima za druge.

Danas smo za vas izdvojili nekoliko make-up trikova, koji će vam pomoći da u potpunosti izrazite svoju prirodu, šminkom. Zato se zabavite i na još jedan način iskažite sebe, jer od toga ne postoji ništa dragocenije.

Iscrtajte vodenu liniju kapka

Make-up stručnjaci kažu, da je šteta, ne posvetiti malo pažnje vodenoj liniji kapka kada se šminkamo, jer bi nam se efekat mogao posebno dopasti. Ukoliko vodenu liniju donjeg kapka, pocrtate belim kreonom, stvorićete iluziju, većeg oka, dok crni kreon na vodenoj liniji gornjeg kapka, daje efekat gušćih trepavica. Na ovaj način, u samo dva poteza olovkom, postići ćete da vaše oko uvek izgleda budno!

Maskara je važna

Maskara je jedini beauty korak u vašoj make-up rutini, koji nikada ne bi trebalo da preskočite. Reč je naravno o efektu koji ona daje našim očima. Uz samo par poteza četkicom, naše oči postaju centralno mesto na našem licu, a ostalo prepuštamo energiji, kojom zračite.

Prirodno iscrtajte obrve

Nismo ljubitelji tamnih, neprirodno iscrtanih obrva, ali ako uložite samo nekoliko minuta kako biste začešljale, definisale oblik i olovkom blago popunile svoje obrve, vaše lice bi dobilo specifičan okvir, koji bi jasno naglašavao vašu ličnost.

Uskladite nijanse make-up proizvoda sa vašim tenom

Jedno od osnovnih make-up pravila je da pod ton boja, koje nanosite na vaše lice uskladite sa bojama vašeg tena. Ovo je pre svega važno kada birate nijansu vašeg korektora, a zatim i nijansu senki pa čak i ruža za usne. Vašem tenu pristajaće određeni pod ton make-upa i kada odaberete prave proizvode, svaki vaš look izgledaće nepogrešivo.

Hidrirajte usne

Pre nanošenja ruža, obavezno nanesite tanak sloj balzama za usne, kako biste svojim usnama omogućile elastičnost, potrebnu za široki osmeh. Mat, dugotrajni ruževi skloni su da isuše kožu vaših usana, pa karmin puca i stvara razne nepravilnosti, što često ne izgleda baš lepo. Kada pre ruža nanesete labelo, gotovo ste sigurni da se ovo neće desiti i da će vaš osmeh biti bez i jedne mane!

Vežbajte sa eyeliner-om

Ovo je proizvod koji svakom vašem look-u daje dozu seksipila, a istovremeno nam ostavlja najviše prostora za grešku. Nespretno nanet eyeliner može upropastiti izgled celoh našeg look-a u koji smo uložili toliki trud. Zato je vežba ta koja će vas dovesti do perfekcije!

Ne zaboravite transparentni puder

Puder u prahu je najbolji make-up saveznik besprekornog tena, zato neka ovo bude vaš finalni korak, kojim ćete setovati svoj make-up look. Ovaj finalni potez učiniće da se sva šminka jednostavno stopi na vašem licu.

Šminka ima tu moć da nas ubedi da smo upravo danas najlepša verzija sebe i to ubeđenje daje nam, nakon svakog nanošenja. Upravo je to samopouzdanje ono što svaku ženu čini atraktivnom, a potrebno je tako malo. Bez mnogo boja i crtanja, samo par osnovnih koraka, koji će vam dati prirodan, beauty look, a na koje ćete moći da nadovežete svaki zahtevniji look u samo par koraka.

Ako uživate u šminkanju, prepustite mu se i pustite sopstvenu prirodu da vas vodi do adekvatnog make-up look-a. Vi najbolje poznajete sebe i želite da na licu nosite upravo ono što ste i to je najbolji meke-up, koji ćete ikada odabrati!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp