Search
Close this search box.

Beauty savet: Kako da se našminkate prema svom obliku oka?

Savršen eye make up look obično je fokus naše šminke, ipak, složićete se, potrebna je određena vežba i preciznost, kako biste se besprekorno našminkali. Da bi vaše oči izgledale, kao da ste se upravo vratile od šminkera, pre nego što se upustite u vežbanje različitih make up tehnika, neophodno je da upoznate oblik svog oka.

Kako biste istakli svoje oko, zaista je važno da šminku uskladite sa oblikom oka, bojom, pa čak i linijom kapka. Evo šta bi trebalo da znate pre nego se našminkate:

#Oblik badema

Ovaj oblik podrazumeva, ovalan oblik oka, koji se na krajevima blago podiže na gore. Ukoliko imate bademaste oči, prava ste srećnica, jer je reč o obliku oka, kome pristaje gotovo svaki make up. Ako ipak želite da naglasite oblik oka, povucite tanku, preciznu liniju eyelinera uz sam rub trepavica, na gornjem kapku. Za unutrašnji ugao oka i vodenu liniju, birajte svetlije senke, a spoljašnji v deo naglasite tamnijim nijansama, koje će oku dati dubinu.

https://www.instagram.com/p/B_RhKUWgzU1/

#Ovalne oči

Ovalan oblik oka, obično prati simetriju celog lica. Što se nanošenja senke tiče, možete se igrati na dva načina. Ukoliko volite klasično gradacijsko šminkanje, od svetle nijanse u unutrašnjem delu oka, do tamne na spoljašnjem, imate make up koji će biti pun pogodak na vašem oku. Možete isprobati i halo eye make up, koji je novi Instagram trend. Reč je o nanošenju senke po principu halo efekta. Naime, u uglovima očiju nanećete intenzivnije tamne senke, dok će svetlije boje, dominirati sredinom kapka. Eyeliner nanesite suptilno, kako biste produžili liniju oka, ali povedite računa da mu ne promenite oblik.

https://www.instagram.com/p/B703kFYAMmq/

#Spušteni kapci

Ukoliko imate spuštene kapke, pre samog šminkanja, najbitnije je da oko pripremite, kako se make up ne bi preslikavao i izgledao neuredno. Šminkanje započnite otvorenih očiju, kako biste procenili dokle vam se kapak spušta i dokle možete da idete sa eyelinerom i senkom. Highligter u unutrašnjem uglu kapka otvoriće vam oko, a nanesite ga malo i ispod vodene linije, donjeg kapka. Senku nanesite znad nabora, kako bi bila vidljiva kada otvorite oko i ne zaboravite da odaberete vodootpornu maskaru.

https://www.instagram.com/p/B7GfuVQA-SH/

#Oči koje se spuštaju nadole

Vašem oku potreban je “vizuelni lifting” i make up koji će učiniti da izgledate sveže i odmorno. Zato izaberite look koji podrazumeva nude nijanse. Najsvetliju nijansu nanesite na ceo kapak, gotovo do ispod obrva, dok ćete srednjom nijansom ići dužinom celog pregiba. Na taj način već ćete blago otvoriti oko. Kao završnicu, nanesite besprekorno eyeliner, koji ćete izvući nagore pod i vizuelno podići svoje oko.

https://www.instagram.com/p/CC0uqGygbNX/

#Kose oči blago podignute nagore

Cat eye je Internet senzacija i nema make up znalca, koji se ne trudi da izvede savršen cat eye look. Ipak, ako vam je priroda dala mačkaste oči, srećni ste, jer je gotovo svaki look, na njima besprekoran, a posebno su pogodne za smokey eye tehniku. Kod ovog oka simetrija je veoma bitna, pa ne zaboravite da nanesete i dobro izblendate senku na donjoj liniji kapka.

https://www.instagram.com/p/CBuomRBgm9u/

Sada kada znate šta vašem oku najbolje pristaje, vreme je za vežbu i dosta blendanja, jer blendanje je ključ besprekornog eye look-a.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp