Search
Close this search box.

Devet beauty trikova koje bi trebalo da praktikujete

Bilo da imate 20, 40 ili 60 godina, postoje određene beauty navike koje bi trebalo da praktikujete svakog dana. Razumemo da, uz posao, socijalni život i lične odgovornosti, može biti malo teže pratiti sva pravila lepote i nege – i niko ne očekuje da budete savršeni! Ipak postoji nekoliko malih zadataka koji bi trebalo da vam postanu navika – tako da ih upravo sada delimo sa vama. Neke treba primenjivati na dnevnoj bazi, a neke s vremena na vreme.

  1. Skinite šminku (svu!)

Ako nosite šminku, a ne čistite lice pre spavanja, vrlo je moguće da ostavljate podosta nečistoća na svojoj koži. Očistite lice prvo kako biste skinuli šminku, a potom kako biste ga dubinski očistili.

exfoliate

  1. Odradite piling celog tela

Uklanjanje mrtvih ćelija kože sa celog tela je veoma važno, zato što će nakon toga naša koža bolje upijati vlagu koja joj je preko potrebna. Uz to, piling pojačava cirkulaciju, a koža će vam biti pogodnija za temeljno brijanje!

  1. Posetite dermatologa

Možda izgleda nepotrebno ako vam koža nije baš problematična, ali kada ekspert sastavi plan tretmana samo za vašu kožu – to je neprocenjivo. Obavezno pregledajte i mladeže, bar jednom godišnje!

promenite šampon

  1. Promenite šampon

Mislite ovako: ako u zavisnosti od klime vaša koža može varirati od suve i grube do masne i glatke, isto to važi i za kosu. Kao što biste koristili drugačije preparate za kožu tokom različitih perioda, isto to uradite i kada je šampon u pitanju.

  1. Hidratacija + zaštitni faktor

Nije nikakva tajna da konstantno izlaganje sunčevim zracima može uzrokovati prevremeno starenje i rak kože, tako da biste mogli da učinite sebi uslugu i koristite kreme sa zaštitnim faktorom kako biste voleli svoju kožu još mnogo narednih leta. Iako vaš tečni puder možda sadrži zaštitni faktor, to nije dovoljno. Potražite hidratantnu dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom.

  1. Neka se vaš ajlajner ,,ne pomeri“

Moguće je da imate promenljiv odnos prema ajlajneru s obzirom na to da vam se često desi da se posle dva sata već razmazao. Kako biste održali ajlajner tokom celog dana, probajte da ga ,,učvrstite“ sa senkom iste ili slične boje odmah nakon što ste ga naneli. Videćete razliku!

  1. Koristite serum

Ako nemate serum u svojoj kolekciji za negu kože, pod hitno ga nabavite. Serumi vašoj koži pružaju laganu, a opet koncentrisanu dozu sastojaka koje će ona brzo upiti. Ima toliko različitih vrsta seruma, tako da verujemo da vam neće biti teško da pronađete odgovarajući za vašu kožu.

  1. Regulišite ishranu

Previše kafeina, šećera, alkohola i cigareta, pa čak i zagađivanje vazduha može uticati jako negativno na kožu. Najsigurnija opcija? Izbacite ili bar ograničite ono što možete. Svaka vrsta preterivanja će se vrlo brzo odraziti na vašoj koži.

makeup

  1. Odradite ,,veliko spremanje“ vaše šminke

Šminka ne traje zauvek. Sve su šanse da je bar jedan deo vaše šminke znao i za bolje dane. Znajte kad je potrebno baciti neku šminku i radite to redovno! Izbacivanjem stare šminke otklanjate rizik prenošenja štetnih bakterija na kožu. Osim toga, nakon dobrog sređivanja nema boljeg izgovora da skoknete do Sefore. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp