Beauty trikovi koje bi svaka trudnica trebalo da zna

Sa velikom moći dolazi i velika odgovornost. Iako ste već verovatno promenile životni stil i ishranu, potrebno je da uvedete određene novine i u svoj režim nege. Zato ovde i sada rešavamo sva pitanja poput: ,,Da li je bezbedno farbati kosu?“ ili ,,Da li ćemo imati strije zauvek?“.

Uljem za telo protiv strija

Shvatite hidrataciju kože ozbiljno. Namažite ulje za telo odmah nakon tuširanja, dok vam je koža još uvek vlažna. Posebno se fokusirajte na stomak, grudi, kukove i butine. Na taj način ćete poboljšati elastičnost kože i ostati ,,zategnute” za vreme i nakon trudnoće.

Borite se protiv akni blagim preparatima

S obzirom na to da hormoni luduju u ovom periodu, koža vam može postati masnija. Da biste sprečili pojavu bubuljica, koristite blago sredstvo za čišćenje lica dva puta dnevno, jer vam pilinzi mogu još više upaliti kožu. Uz to, ne zaboravite da hidrirate kožu losionom bez ulja.

Sprečite kolutove ispod očiju hidriranjem

Kese ispod očiju? To je zato što ne pijete dovoljno vode. Sva sreća pa je rešenje jednostavno: pijte više vode. Što više tečnosti pijete, to ćete je manje zadržavati ispod očiju. Za brzu ,,popravku“ – stavite dva ohlađena koluta krompira ispod očiju. On će umanjiti nadutost.

Igrajte se sa svojom predivnom kosom…

Tako je gusta i sjajna! Do drugog tromesečja, porast estrogena će pospešiti rast vaše kose, a smanjiti njeno opadanje. Iskoristite taj period tako što ćete umanjiti feniranje i peglanje. Što se farbanja tiče, mnogi dermatolozi i doktori kažu da je savršeno bezbedno, ali ako želite da svakako budete oprezni, koristite boje bez amonijaka ili uradite ombre ili balayage, gde farba neće imati direktan kontakt sa kožom glave.

…i noktima

Primećujete da vam nokti rastu brže nego inače. To je još jedan razlog da preskočite manikir, osim hemikalija u lakovima. Negujte ih turpijom i blago obojenim lakovima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp