Bojanke za odrasle – savršen antistres

Bojanke za odrasle su već dugo popularne, i za razliku od mnogih prolaznih trendova, one su zapravo jako dobre po naše zdravlje. Bojenje je, naime, aktivnost koja opušta centar za strah u mozgu i dozvoljava našem umu da dobije svoj sazluženi odmor.

Čak i da nas ne čini zdravijima, mnogi od nas bi ipak ovo isprobali. Istina je, naravno, da bismo to činili opuštanja radi, ali to je samo dodatni bonus. Na kraju dana, bojenje je dobro zato što je suštinski zabavno.

Ukoliko se još uvek razmišljate da li da uzmete bojice u ruke i bacite se na posao, evo sedam razloga da to učinite odmah:

  1. Psihijatri već stotinama godina unazad preporučuju bojenje

Karl Jung je definitivno slutio nešto kada je počeo da pripisuje terapiju bojenjem svojim pacijentima. Davao im je mandalu – geometrijsku figuru koja predstavlja univerzum u budističkoj kulturi – koju bi oni obojili. Koji god simbol vi izabrali da bojite, bićete u skladu sa Jungom, jer…

  1. Bojenje vam pruža mogućnost da budete društveni

Kako bojanke postaju neverovatno popularne, ova aktivnost se od samačke pretvorila u društvenu. Sve su češća okupljanja uz dobro vino i bojanke za odrasle! Možete organizovati ovako nešto i sa kolegama. Zabavno je, bez stresa i veoma su male šanse da će neko želeti  nekoga da povredi bojicom. 🙂

  1. Bojenje umanjuje stres i anksioznost

Bojenje, kao što smo rekli, opušta centar za strah u mozgu, a time i vas. Na ovaj način će vaš mozak mnogo blaže reagovati na stres.

  1. Trenirate mozak da se bolje fokusira

color

Ostati u granicama linija zahteva fokus, ali ne toliko da vas nervira. Ova aktivnost podstiče čeoni režanj – gde su centri za organizaciju i rešavanje problema. Sposobnost da živimo u trenutku je neophodna veština u ovom zahtevnom svetu, a bojenje vas trenira da sve ostavite po strani i uradite upravo to.

  1. Dopušta vam da vi budete vi

Vaša bojanka je vaša. Nije bitno šta drugi o njoj misle. Na kraju krajeva, ne morate nikome drugom ni da je pokažete. Niko ne mora da zna da ste slučajno mački obojili nogu u zeleno, jer ste mislili da je trava. Hoćete da vidite plavu patku? To je takođe u redu. To je vaše vreme, tako da imate pravo da bojite kako god želite.

  1. Pomaže u poboljšanju vida i motorike

Bojenje zahteva da dve hemisfere vašeg mozga komuniciraju. Aktivnost uključuje logiku, kada bojimo oblike, i kreativnost, kada mešamo i spajamo boje. Bojanke, poput ukrštenih reči, imaju terapeutsko dejstvo i u tom smislu da odlažu ili sprečavaju pojavu demencije kod starijih.

  1. Bojenje = besplatna dekoracija

,,Uradi sam“ je već godinama u procvatu, ali nemaju svi vremena da prave sopstvene sapune i sveće. Ponekad je i sprej u boji prevelika nevolja. Kada popunite bojanku, možete je koristiti za različite jednostavne tvorevine, od ukrasa za zid do dekupaža. Stvarno, zašto još uvek niste uzeli da bojite?

Ako smo vas barem malo motivisale da kupite bojanku, to možete učiniti u prodavnici Srećna planeta, Čumićevo sokače, lokal 69, kao i preko našeg portala. I to po promotivnoj ceni!

instagram: @srecnaplaneta, @srecnaplanetashop
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp