Dizajneri enterijera otkrivaju: Ove 4 boje su apsolutni hit u uređenju prostora

boje

Kada su trendovi u uređenju životnog prostora u pitanju, ove sezone u trendu su živopisne boje, koje oplemenjuju prostor i daju mu dozu jake energije.

Čini se da dekoracija i uređenje životnog prostora nikada nisu davali toliko prostora kreativcima, da iskažu svoju ličnost te da svom domu daju određenu dozu svog karaktera.

Pročitajte: #home decore: Donosimo vam malo inspiracije za prolećni make over doma

Donosimo vam paletu od 4 boje, koje će ove sezone biti apsolutni hit u uređenju enterijera:

#Vodene nijanse plave

Plava u svojim najlepšim, vodenim nijansama, postala je boja koja ima posebnu primenu u dekoraciji prostora za odmor, poput spavaće i dnevne sobe. Umirujuća plava, savršeno se kombinuje sa belom, ali i jarkim bojama, poput kroalne i žute.

#Jarko žuta

Jarko žuta boja je savršena kada u životni prostor želite da unesete malo vedrine. Ukoliko želite savršeni spoj, kombinujte jarko žutu i narandžastu, a potom dodajte detalje od punog drveta i prirodnog bilja, te ćete dobiti dom prepun energije.

#Zelena

Već nekoliko godina tonovi zelene izuzetno su popularni u uređenju enterijera, od dekorativnih pločica, do nameštaja u ovim tonovima. Ipak, ove godine posebno je prigušena nijansa zelene – trava zelene, popularna i to u uređnju kuhinje ili dnevnog boravka u retro stilu.

#Bogata svia

Luksuzni enterijer, visoki plafoni i mermer, ove godine se posebno kombinuju sa bogatom tamno sivom. Bilo da je reč o boji zidova ili luksuznom nameštaju, tamno siva se savršeno kombinuje sa belom, ali i zlatnim detaljima, koji pojačavaju dojam skupog i luksuznog.

Foto: @houseandgardenuk

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp