Search
Close this search box.

Božica Velousis – Moj roman vraća nadu

Spisateljica, Božica Velousis, nedavno je objavila knjigu ,,Sve je to ljubav”, koja je naišla na divne kritike brojnih čitateljki. Jednoglasne su u tome da će ovaj roman probuditi naša najtananija osećanja i da ćemo, čitajući o emotivnoj vezi Sofije i Sergeja, pustiti i po koju suzu. Međutim, ovde nije kraj – Božica će nam na Sajmu knjiga u Beogradu, u oktobru ove godine, predstaviti i nastavak knjige koja je prevedena na engleski i ruski jezik.

Roman ,,Sve je to Ljubav” vraća čitaocima ono što svi ponekad izgubimo – nadu. Sofija, glavna junakinja romana, podseća na važnost vere i nade koje u njoj žive i čine njen, ali i život junaka oko nje, posebnim. Zahvaljujući romanu mi ćemo se podsetiti lepota Beograda, kao i različitih predela naše zemlje. Čitaćemo kako se različite sudbine prepliću sa sudbinom glavne junakinje. Ovo je Sofijina, ali i životna priča mnogih hrabrih i jakih žena koje žive u našem okruženju i koje su kao i ona, borci koji uz pomoć ljubavi pronalaze snagu da uvek vide lepotu u danu koji dolazi. Ljubav je tu da nam pomogne da lakše podnesemo teret života, da lakše prebrodimo teškoće i lakše dopremo do nas samih – da sebe bolje upoznamo.

sve

Radnja romana je ispričana uporedo i u jednom trenutku se dešava u prošlosti – u sećanju, a u sledećem je tu, tik pored nas. Ako je sadašnjost ispunjena bolom, a prošlost i sećanje ljubavlju, Sofija ne gubi nadu i nastavlja da živi zarad svoje ljubavi. Iako je centralna tema ljubav Sofije i Sergeja, roman govori i o značaju prijateljstva i snage koju nam ono pruža u trenucima kada savladavamo nedaće i preskačemo prepone koje život postavlja pred nas, ali i o potrebi da ljude koji su deo naše svakodnevice okružimo toplinom i saznanjem da su neophodni u našim životima. Do samog kraja knjige iščekujemo rasplet snažne ljubavi između Sofije i Sergeja.

Ovo je knjiga koja se čita u jednom dahu, a poslednje stranice bude naše najjače emocije.

Inspiriše je ljubav bez koje ne može da zamisli nijedan tren u životu.

A50Z9238

Ljubav je inspiracija za sve nas. Ona je naš pokretač, daje nam energiju, motiviše nas. Inspiraciju za pisanje pronalazim u ljubavi. Nekada je to ljubav prema detetu, prema roditeljima, prema prijateljima, prema životu…

Moja strast za pisanje potiče još od ranog detinjstva kada sam pisala sastave iz srpskog za koje sam uvek dobijala pohvale. Maštala sam da jednoga dana budem ja ta čije će ime biti na koricama knjige. Inspiriše me ljubav koja me pokreće svakim novim danom i daje veru i nadu.

Koliko je interesovanje za njen roman najbolje govori činjenica da je već posle nekoliko dana od objavljivanja dobila ponudu da se njen prvenac prevede na najrasprostranjenije svetske jezike.

A50Z9311

Roman je trenutno u procesu prevoda na engleski jezik i biće dostupan čitaocima preko sajta Amazon – i engleska i srpska verzija. Početkom oktobra izlazi drugi deo romana ,,Sve je to Ljubav”, a oba dela predstaviću i na Sajmu knjiga. Nakon toga, planirana je i promocija i druženje sa čitaocima, čemu se već radujem. Za kraj godine planiran je prevod na ruski jezik i izdavanje knjige na srpskom i ruskom jeziku u Crnoj Gori.

Nakon što sam dobila ponudu za intervju za časopis ,,Chernogoria” na ruskom jeziku, usledila je ponuda za prevod knjige i na ovaj jezik. S obzirom na to da govorim ruski jezik i da je moj glavni junak rus Sergej, mogu vam priznati da sam se veoma obradovala ponudama izdavača.

Nedavno se ostvarila i u ulozi mame.

Nedavno sam se ostvarila kao mama i na svet donela predivnu devojčicu kojoj smo dali ime Evangelina. Ona je moj anđeo. Sve vreme provodim sa njom i to su čarobni trenuci, a noć je vreme kada pišem.

U pauzi pisanja odem do njenog kreveca pogledam je i moja inspiracija je još veća. Ne mogu da vam kažem da me je majčinstvo promenilo, jer sam uvek bila takva kakva sam sada, ali ono što je sigurno je to da sam ispunjenija žena i srećnija nego ikada pre.

Kada volimo i cenimo sami sebe voleće nas i ceniti svi oko nas. Moj stav je da svi treba da budemo ono što zaista jesmo, jer ćemo samo tako zadržati ljubav u sebi i oko sebe.

Volite, budite nasmejane, pozitivne, radite na sebi u svakom smislu – tako ćete uvek zadržati ljubav prema sebi.

Ponosna je na činjenicu da sve svoje planove ostvaruje kako je zamislila, pa uživa u svakom danu, bez obzira na teškoće i gust raspored.

A50Z9274

Svaki moj dan je ispunjen, pre svega, brigom oko ćerke i ta, kako ja kažem, slatka briga je nešto što me ispunjava i čini nezamislivo srećnom ženom. Pozitivnu energiju koju dobijam od Evangeline, praćenu osmehom i grajom, meni daje volju za ostvarenje svih poslovnih planova. To je balans, a uz dobru organizaciju uvek sve obaveze završim na vreme.

Moj dan počinje buđenjem moje ćerkice, već oko šest sati ujutru. Pripremim mleko za nju i popijem svoju prvu jutarnju kafu sa suprugom, nakon čega on odlazi na posao, a nas dve nastavljamo naše dnevne rituale. Šetamo parkom, idemo u nabavku namirnica, ja spremam hranu za sve nas. Kafa sa prijateljicama je obavezna, a uveče kada ćerkica zaspi, posvećena sam pisanju.

Dragocena joj je podrška koju dobija od supruga, bez kojeg, kako kaže, ne bi bila ono što je sada.

Kada govorim o ljubavi, prvenstveno mislim na ljubav prema čoveku, na onu ljubav koju osećamo kada nekoga volimo baš takvog kakav jeste zbog njega samog. U tu vrstu večne ljubavi verujem i nju i živim.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp