Search
Close this search box.

Čarobna moć lepe reči

Svakodnevno dobijamo divne komentare i mailove podrške od vas i ovo je još jedna prilika da vam zahvalim na tome. Koliko lepa reč može da pomogne, ispričaću danas.

Volim da kod ljudi primećujem lepe stvari i neverovatno je koliko je meni samoj lepše kada nekome uputim kompliment i istaknem nečije fantastične osobine. Ozarenog lica sagovornici tada šalju pozitivnu energiju i razgovor se neminovno nastavi u lepšem i opuštenijem smeru.

Nedavno sam upoznala jednu divnu, nasmejanu damu koja je dala otkaz na poslu koji joj je, osim novca, donosio obilje nezadovoljstva i zdravstvenih problema. Krenula je novim putem i uživala u talasu promene. Razgovarale smo o portalu, obećala je da će videti šta mi to ovde radimo i ubrzo mi je stigao mejl pun komplimenata za rad i trud koji ulažemo u Mycupoftea svet.

Taj mejl videla sam nekoliko dana kasnije i odmah odgovorila da mi je zadovoljstvo što smo se upoznale i što imam priliku da provodim vreme sa nekim ko je toliko svoj, pozitivan i dobronameran. Izrazila sam zadovoljstvo što se uskoro vidimo ponovo i kliknula send.

Kao što sam i pretpostavila, srele smo se posle nekoliko dana i tada mi je ona rekla nešto što me je istinski oduševilo.

Ispričala mi je da se na svom putu promene u jednom trenutku, pod uticajem negativnih ljudi, toliko razočarala da je htela da odustane od novih planova i usavršavanja. Pozvala je muža, požalila mu se i kada je završila razgovor sa njim, uplakana je videla da joj je stigao mejl. Pomislila je da je to još jedna cirkularna poruka koju svi dobijamo često, a onda je otvorila i videla mojih nekoliko rečenica u kojima ističem njene vrline i zahvaljujem joj se što u pauzama edukacije, koju zajedno pohađamo, vreme provodi sa mnom.

Rekla mi je da ju je moja poruka toliko ohrabrila i da je shvatila da uprkos onima koji su tu da nam kažu koliko smo loši i nebitni ima i onih koji nas poguraju da ostanemo na putu koji vodi do velikih ciljeva i ostvarenja velikih snova.

Ne možete ni da zamislite koliko sam bila srećna što sam joj nesvesno pomogla i oraspoložila je, a tek vam ne mogu opisati koliko me je njena dobra reakcija podstakla da se ja osećam još bolje i da nastavim da drugima dajem komplimente i govorim im koliko su divni i meni važni.

Ovde se ne radi o tome da probleme guramo pod tepih i da se pravimo da je sve sjajno i bajno, već da pomognemo drugima da spoznaju koliko predivnih osobina imaju i koliko su drugima važni i da iz te pozitivne energije nastavimo da radimo na onome čemu težimo.

Možda je najtužnije to što najčešće zaboravljamo one do kojih nam je najviše stalo. Kao da se podrazumeva da volimo svoje roditelje, decu, prijatelje i da nema razloga da im bilo šta govorimo, ali ima!

Zar nije najvažnije da nam baš ti koje najviše volimo kažu koliko smo mi bitan deo njihovog života i to da su baš danas, sa ili bez nekog posebnog razloga, ponosni na nas.

Uradite to i vi. Kažite mami da je juče napravila divne krofne ili namrgođenoj šalterskoj radnici da joj baš lepo stoji uniforma. Nasmejte se baki u marketu i pomozite joj da izbroji novac. Veličajte ljude i uživajte u povratnim informacijama.

Svakoga dana smo sve bliži svom poslednjem danu na ovoj planeti. Hajde da iskoristimo vreme koje nam je dato i da se potrudimo da ugodimo i sebi i drugima!

Želim vam divnu nedelju, divna, nasmejana čitateljko! Zadovoljstvo je pisati za tebe!

Ružica Petronijević
11.04.2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp