Search
Close this search box.

Čemu nas je sve naučila Bijonse

Bijonse Nouls Karter je iznenadila ceo svet kada je u februaru obelodanila da sa svojim mužem Džej-Zijem očekuje blizance. Međutim, to nije sve – istovremeno je i najavila da će izbaciti čitav jedan album posvećen trudnoći pod nazivom I have three hearts. Već smo imali prilike da pročitamo neke od njenih srdačnih rečenica poput: Majka se jednom nogom nalazi u ovom svetu, a drugom u potpuno novom.

Zvezda govori o životu sa istinskom ranjivošću, što je izuzetno osvežavajuće. Od toga kako da pobedimo negativnost, preko odvajanja vremena za sebe, pa sve do toga kako uči svoju ćerku o unutrašnjoj lepoti, Queen B je izgovorila prave pravcate mudrosti tokom godina, a mi izdvajamo one koje su se nama najviše dopale i koje važe baš za sve!

Pretvorite negativnost u nešto pozitivno

,,Kada se ne osećam najbolje zapitam se: ,Šta ćeš uraditi povodom toga?’ Koristim negativnost kao sredstvo koje će mi pomoći da se transformišem u bolju verziju sebe.“ Nakon perioda depresije posle raspada benda Destiny’s Child, sada sebi daje samo jedan dan za samosažaljevanje… a onda nastavi dalje!

Shvatite važnost vremena za sebe

Bijonse je govorila i o tome kako žene moraju da vode računa o sebi, a da se pritom ne osećaju ,,sebično“. ,,Žene moraju da posvete vreme fokusiranju na mentalno zdravlje – da izdvoje vreme za sebe, za svoj duh i telo, a da se ne osećaju krivima ili sebičnima. Svet će vas videti onako kako vi vidite sebe same, i ophoditi se prema vama onako kako se vi ophodite prema sebi.“

Lepota dolazi iznutra

Iako je odrasla uz frizerski salon svoje majke, Bijonse zna da je unutrašnja lepota najvažnija i smatra da je to krucijalna lekcija koju želi da prenese svojoj ćerki. ,,Moj glavni cilj je da je naučim da se ne fokusira na spoljašnje. Sve se vrti oko toga ko ste u duši – to je ono što vas čini predivnim.“

Oslonite se na sebe

Dok je bila trudna sa svojom ćerkom, izjavila je da ničije mišljenje nije važno kada je reč o tome šta ona radi u životu. ,,Naučila sam da je briga o meni samoj samo moj posao, ne tuđ.“ Sve se vrti oko toga da sami sebi postavljamo pravila, bez upadica bilo koga drugog.

Neuspeh je sastavni deo života

U jednom od svojih videa pod nazivom ,,Nesavršenost“ (Imperfection), objašnjava kako je kao mlada sa svojom grupom devojaka izgubila na takmičenju u pevanju, a nije ni sanjala da postoji mogućnost da ne pobede. ,,Realnost je takva: Ponekad izgubimo. Nikada niste suviše dobri, suviše veliki ili suviše pametni za gubitak. Jednostavno se dešava.“ Šta god radili, budite svesni da je neuspeh mogućnost, ali neka vas to još više gura ka uspehu.

Ne trudite se da ispunite očekivanja drugih

,,Vremenom sam naučila da se fokusiram na stvari koje ja želim, u vremenskom okviru koji sam ja postavila. Ne moram da radim pod pritiskom ili da radim kako bih ispunila očekivanja nekog drugog. Dovoljno pritiska vršim na sebe samu. Volim da budem stoprocentno uključena u sve svoje projekte.“ Ukoliko niste sam svoj gazda, ovo je lekcija koju možete primeniti na druge sfere života – nikada se ne povinujte nikome i postavite sami svoje granice!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp