Search
Close this search box.

Četiri faze kroz koje prolazi svaka veza pre nego što preraste u brak!

@madelinerosephoto

Znate one parove, koji su već na prvi pogled harmonični, usklađeni i ludo zaljubljeni? Možda ste i vi takav par, ili ćete se tek razviti u njega. A da biste do toga stigli, vaša veza mora proći kroz određene faze, kako bi sazrelila i izrasla u odnos pun ljubavi, razumevanja, kompromisa i podrške.

Ovo su faze kroz koje prolazi svaka zdrava veza:

#Medeni mesec

Period na samom početku ljubavi. Tada ste romantični i jedno drugom dovoljni. Upoznajete se, budi se strast i rađa se ljubav. Hemija radi svoje i već nakon prvih mesec dana, vi verujete da je to vaša savršena veza i da ništa ne može poljuljati idilu.

@ispecially

#Upoznavanje, bez maski i iluzija

A kada prođe zaljubljenost, uočavate međusobne razlike. Upravo iz tih razlika pojavljuju se prvi sukobi. Počinju sitna nadmetanja, ali i prve sumnje. I tek kada oboje budete sigurni da onog drugog prihvatate sa svim manama i vrlinama, otvaraju se vrata ljubavi i kompromisa. Ovo je prelomna tačka svake veze. Birate između borbe za ljubav ili definitivnog razlaza.

#Kompromis

Kada ste odlučili da se ipak borite za ljubav, sledi faza kada oboje radite na sebi, prihvatate ono drugo i učite o kompromisu, koji je temelj svake ljubavi.

#Potpuna posvećenost

Sada kada ste na ovaj ili onaj način uskladili životne puteve, težite ka jednom cilju, a to je da ostatak života provedete zajedno. Upravo zato neophodno je da zajedno svome cilju budete potpuno posvećeni. Da se uhvatite za ruku i izgradite svoju budućnost i snove.

Svaka zdrava veza, koja je opstala, prošla je upravo kroz ove četiri fate. Od upoznavanja do zajedničkog cilja, put je neretko trnovit, ali ako imate koga da držite za ruku, nema nepremostivih prepreka. Zato se hrabro borite jedno za drugo i svoju ljubav.

Photo: @madelinerosephoto

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp