Search
Close this search box.

Četiri raskida za srećniji život

Raskidi generalno sa sobom nose loš prizvuk, ali nisu uvek baš toliko strašni. Zapravo, raskid je ponekad pomak, ili ogroman skok, u željenom pravcu. Razmislite o ova četiri raskida kao o svesnim koracima ka zdravijem životu i srećnijoj verziji sebe.

  1. Prezasićenost tehnologijom i društvenim mrežama

U društvu gde postoji neverovatan strah da se nešto ne propusti i gde vas šefovi obasipaju porukama i nakon radnog vremena, pametan telefon je samo šlag na torti. Međutim, mi preporučujemo da uživate u stvarnom svetu koji je direktno ispred vas.

Izađite napolje, udahnite svež vazduh i  osetite miris leta. Otvorite knjigu i izgubite se među njenim stranicama. Sklonite telefon sa strane kada ste u društvu i praktikujte umetnost slušanja. Budite prisutni.

  1. Toksične veze

Kako starimo, ljudi se sele, rasporedi su sve gušći, a slobodnog vremena je sve manje. U ovakvim okolnostima postajemo svesni da možemo priuštiti sebi da se vidimo samo sa onim ljudima sa kojima zaista želimo da se vidimo.

Kada shvatite da je neki odnos postao više teret nego prijateljstvo, potrebno mu je preispitivanje. Ovo nije lako, naravno, ali sve su šanse da ćete i njemu/njoj učiniti uslugu. Zdrav odnos je dvosmeran i od koristi za obe strane. Ako je neko fatalan po vaše mentalno zdravlje, onda ta osoba nije ispunila svoj deo „posla“. Budite svesni svojih vrednosti i takođe budite spremni da nekome i vi, možda ne svojom voljom, postanete bivši prijatelj.

  1. Preterano trendi i jeftino napravljena garderoba

Pre nego što skočite na svaki modni voz koji prođe pored vas, uložite u klasike koji će ostati moderni dugo vremena i koji se mogu uklopiti sa drugim komadima odeće u vašem ormanu. Par tamnih, udobnih farmerica, obična bela bluza, crne baletanke, kožna torba ili čizme. Ovo su osnovne stvari koje će imati upotrebnu vrednost iznova i iznova. Ako ovi odevni komadi nisu u vašem stilu, odlučite koja je vaša verzija klasike i držite se nje, jer trendovi prolaze, a stil je večan.

  1. Usamljenost

Samoća je ponekad užasavajuća. Međutim, umesto da dozvolite da se ta samoća pretvori u očaj i depresiju, ohrabrujemo vas da se suprotstavite.

Ako ste mislili na nekoga od koga ste se udaljili, zašto mu se ne biste javili, iako je iznenada? Možda je teško da započnemo taj osetljivi razgovor, ali nije isključeno da se i taj neko oseća isto kao mi. Ako ništa drugo, barem ste probali i to je za veliko poštovanje. BRAVO!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp