Preporuka Šanela za predstojeću jesen

Nova Šanelova kolekcija Le Rouge-Collection N.1 za narednu jesen donosi nam crvenu boju koja je intezivna, ranjiva, seksualna i večna.

Tvorac kolekcije Lucia Pica želela je u potpunosti da istraži značenje ove boje i na osnovu nje je stvorila sve proizvode. Vođena idejom simbolike u shvatanju i spajanju crvenih nijansi sa drugim crvenim nijansama odlučila je da iskoristi svu njenu moć.

IMG_5234

,,Ja sam žena koja govori ženama. Mislim da je drugačiji osećaj lakoće i senzualnosti u tom činu. U principu, želim da koristim šminku koja će isticati karakter žene, a ne da joj stvorim masku koju će nositi. Želim da poboljšam ono što je postojeće. Tu je snaga u nesavršenosti.” izjavila je Lucia kojoj je ovo debitantska kolekcija za Šanel.

Crvena boja je osnova beauty odela ove francuske kuće još od 1924. godine kada je Gabrijel Šanel predstavila prvi crveni ruž za usne.

PicMonkey Collage

Kolekcija obiluje crvenim nijansama ruževa, od otvoreno jarke pa sve do boje crvenog vina. Prate ih senke za oči sa sjajnim česticama, nova paleta popularnog Les 4 Ombres, olovke za usne i olovke za oči. U dve nijanse nam dolaze i lakovi za nokte, a kako bi izgled bio potpun tu je i baršunasto rumenilo za obraze.

Beauty svet počinje novu, snažnu eru a mnoge kozmetičke kuće su upravo u crvenoj boji pronašle svoju inspiraciju.

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Kada govorimo o Šanelu, da li ste znale koliko je isplativo uložiti u Šanel torbu?

glavna slika: thefashionguitar
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp