Search
Close this search box.

Ovog leta naoružajte se najmoćnijom zaštitom od sunca

Da li ste čule? Najavljeno je dugo toplo leto. Sada kada to znamo, hajde da se podsetimo najvažnijih saveta za dan proveden napolju. Iako je priča o proizvodima za zaštitu od sunca mnogo puta ispričana, česte su zablude u vezi sa ovom temom. Njihova osnovna uloga je da štite kožu od UVB i UVA zraka.

Kako biramo faktor zaštite?

Preporučuje se da faktor zaštite od sunca (SPF) u ovim proizvodima bude najmanje 15. Ovaj broj ukazuje prevashodno na stepen UVB zaštite. Tako, primera radi, sa SPF 20 preparatom na suncu može da se ostane bez pojave opekotina 20 puta duže nego bez njega.

U zavisnosti od vašeg tipa kože kao i od toga da li je vaša koža već preplanula ili se prvi put izlažete direktno suncu ove sezone, trebalo bi da odaberete neki od najčešće ponuđenih faktora – SPF 50, SPF 30 ili SPF 15. Zatim pronađite proizvode koji garantuju deklarisani stepen zaštite od sunčevog UVB zračenja i UVA zaštitu, a još jedna dobra strana bila bi vodootpornost.

Preporučujemo

IMG_7213

Sve ove karakteristike imaju Sun&Care proizvodi. Pored toga što obezbeđuju visok stepen zaštite zahvaljujući proverenim, fotostabilnim UV filteima, oni neguju kožu uz pomoć ši butera i maslinovog ulja koji čine kožu mekom i glatkom. Antioksidativni efekat ovih supstanci je pojačan prisustvom vitamina E, čime je koža zaštićena od stvaranja slobodnih radikala pod uticajem UV zračenja, odnosno od fotostarenja. Ektoin, kao prirodna supstanca, obezbeđuje dugoročnu hidrataciju i zaštitu ćelija kože.

Inovativni proizvod u koji ćete se bez sumnje zaljubiti je i pomada sa svetlucajućim efektom, idealna za već preplanulu kožu.

IMG_7202

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp