Search
Close this search box.

Da li ste zaista spremni za novu ljubav?

Razgovori o zabavljanju uglavnom se fokusiraju na tu hipotetičku osobu koju se nadate da upoznate u nekom trenutku, zar ne? Međutim, šta ako vam kažemo da je jedina osoba na koju treba da se fokusirate – vi! Kako vrednujemo sebe i koliko samopouzdanja imamo definitivno utiče na to kakve ljude privlačimo.

Ponašanje kojim sabotiramo sebe može imati veliki uticaj na naše veze. Ukoliko sebe ne smatramo dovoljno dobrima ili vrednima, veće su šanse da se zadovoljimo manjim nego što zaista zaslužujemo.

Ako niste siguni da li vas vaše navike sprečavaju da imate zdravu vezu, postavite sebi jednostavno pitanje: Da li ste vi tip osobe koji biste želeli da privučete? Kada ste dobri prema sebi, postavljate standard o tome kako bi drugi trebalo da se odnose prema vama. Ljudi slični vama će tada poželeti da vam budu blizu.

Evo kako da u tome i uspete:

Preformulišite negativne misli

Vaš unutrašnji monolog može imati moćan uticaj na vaš smisao sopstvene vrednosti i to kako dopuštate da vas drugi tretiraju. Kada započinjete vezu, primetite šta govorite sebi. Ukoliko je ton negativan, to može biti znak da bi trebalo da promenite način obraćanja. Prepoznajte negativne misli i preformulišite ih u afirmacije. Koliko god izlizano zvuči – verujte da radi!

Definišite svoje snage i strasti

Kada od spoljnog sveta tražite prihvatanje, to može lako dovesti do osećanja nesigurnosti. Pre nego što uđete u vezu, definišite šta je to što vas usrećuje, šta pokreće vaše strasti i koje snage posedujete. Želite da privučete nekoga ko veruje u to što jeste. Taj neko bi trebalo da zna koja su njegova interesovanja i da zna šta je to što ga čini živim.

Idite na solo dejt

Ljubaznost i saosećanje su ključni u bilo kojoj vezi, ali nemojte čekati dotle da biste razvili te kvalitete. Pre nego što krenete da tražite pravog partnera, budite sami svoj najbolji prijatelj. Izvedite sebe na sastanak! Radite lepe stvari za sebe. Jednom nedeljno barem, neka vam aktivnost vezana SAMO za vas bude prioritet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp