Search
Close this search box.

Da li i vi pravite ove greške na prvom sastanku?

Sve smo se mi nekada zapitale kako izgledamo na prvom sastanku. Da li smo pričale pola sata o tome koliko volimo svog ljubimca? Možda je ipak trebalo da zaobiđemo političke teme? Da li smo postavile dovoljno pitanja – možda previše?

MCT rešava te dileme za vas i ukazuje na ponašanja koja bi trebalo da izbegavate na sledećem dejtu.

Opsesija telefonom

Jasno je da vaše drugarice baš sada opsedaju grupni čet, ali odolite porivu da konstantno gledate u mobilni. Umesto toga, ponašajte se kao da ste na poslovnom sastanku – u tom smislu da budete dovoljno uljudni i da obraćate pažnju na to šta on govori, iako vam možda ,,i nije baš nešto“. Osim što je dobra praksa za sledeće dejtove, ovo ponašanje potpada i u osnovni kodeks dobrih manira.

Kako se obući?

Ne mislimo da morate da odete na sastanak pravo sa stolice frizerskog salona, ali bilo bi u redu da izgledate fino. Ako idete pravo s posla, osvežite šminku, operite zube i zamenite poslovni sako motorkom, na primer. Sigurno ne biste volele kada bi vaš sagovornik i potencijalni partner došao u isflekanoj trenerci.

Dopisivanje u kasne sate

Osoba sa kojom još uvek niste otišle na prvi sastanak nije prava osoba za dopisivanje pred spavanje. Prebacite razgovor na ,,oflajn režim“ što pre, jer će vaš utisak o toj osobi verovatno biti potpuno drugačiji od onog koji ste stekli preko poruka.

Nezavisni duh

woman-paying-check-on-date-w724

U doba Bijonse i žena šefova, jako je primamljiva ideja da preuzmemo vođstvo i budemo neustrašivo nezavisne. Međutim, naši dragi muški nikako da se uhvate u koštac sa tim. Sve češće se žale kako dame odbijaju džentlmenske manire. Zašto biste to radile? Ako ponudi da vas isprati do auta ili da plati piće, nemojte ga sprečiti u tome. Vaša nezavisnost će njemu biti seksi, a da ne morate da pokazujete to insistiranjem da platite sami. Viteštvo nije izumrlo!

Serijski ,,dejter“

2016. je. Sami ste već neko vreme i sve su šanse da ste već isprobali neke aplikacije za upoznavanje i postali ekspert za prve sastanke. To je super, ali ne morate to baš da spominjete za vreme sastanka sa nekim. Zašto si još sam? nije adekvatno pitanje za prvi dejt. Iako možda zvuči kao kompliment, postoji mnogo boljih načina da započnete razgovor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp