10 dejting saveta za zatvorene osobe

Za neke ljude, zabavljanje je jedna velika avantura ispunjena zanimljivim ljudima, presmešnim gafovima i nezaboravnim pričama. Međutim, ako ste introvertni, navigiranje kroz taj svet više deluje kao minsko polje anksioznosti i neprijatnosti. A ukoliko tražite svog para, ne možete se tek tako izuzeti iz svega toga. Vaš ljubavni život i ljubav prema samoći ne moraju da se međusobno isključuju.

Evo pravila koje bi svaka zatvorena osoba u potrazi za romansom trebalo da prati:

  1. Ukoliko imate profil na aplikaciji za upoznavanje, suptilno nagovestite svoju zatvorenost. Spomenite knjigu kojom ste trenutno opsednuti ili koliko volite da se ušuškate u udobnosti svog doma petkom uveče. Postoji mnogo vama sličnih (i onih koji cene vašu prirodu) kojima se dopadaju sve te stvari koliko i vama.
  2. Postavite sebi razumnu kvotu. Mi preferiramo uvek kvalitet pre kvantiteta kada se govori o sastancima, ali ukoliko ih izbegavate prečesto, uskoro ćete shvatiti da su prošle dve godine – bez dejtova. Ustanovite sami sa sobom šta vam najviše odgovara – na primer, jednom nedeljno ili jednom mesečno – i držite se tog rasporeda, iako vas ponekad mrzi.
  3. Ne čekajte dugo pre susreta. Može biti vrlo lako dopisivati se večno sa likom s Tindera, jer imate vremena da složite svoje misli, ali nemojte upasti u zamku korišćenja digitalnog zida kao štit. Ukoliko želite vezu, a ne druga za dopisivanje, bolje napravite planove za ,,stvarni život“ što pre.
  4. Odaberite poznato mesto. Prvi sastanci su dovoljno stresni bez brige o tome na koje li to mesto idete i da li ćete se čuti od muzike. Mesto na kom znate da ćete se osećati ugodno izbacuje malopređašnje situacije iz scenarija, te se možete fokusirati na sam sastanak.
  5. Rezervišite vreme nasamo. Jupiii, imate dejt u četvrtak! To možda znači da ćete otkazati izlazak sa kolegama u sredu ukoliko vam treba dodatno vremena da napunite baterije. Poslednje što želite je da se osećate iscrpljeno pre nego što uopšte stignete tamo.
  6. Radite nešto interaktivno. Ukoliko ste zabrinuti zbog eventualnih neprijatnih tišina tokom razgovra (koje nisu smak sveta, inače), odlučite se za aktivnost koja vam daje mogućnost da diskutujete, poput šetnje ulicama gde cirkuliše dosta ljudi ili izložbe slika ili fotografija.
  7. Prihvatite činjenicu da ćete morati malo da ,,čavrljate“ neobavezno. Znamo da biste se radije upustili u duboka, filozofska pitanja, ali ne želite nikoga da uplašite. Potrudite se da uzvratite ona ,,upoznajem te“ pitanja koja vam upućuje vaš pratilac (gde ste odrasli ili studirali), a onda ubacite i nešto što malo više napreže mozak. 🙂
  8. Pazite se onih koji ne poštuju vaše vreme za samoću. Naravno, laska kada neko želi da vas viđa stalno, ali ukoliko osećate da je to na uštrb vaše preko potrebne samoće, recite nešto. Svako kome to ne odgovara posle pet sastanaka, neće prihvatiti ni posle tri godine.
  9. …Ali pružite ljudima priliku. Koliko god da vrednujete dubokoumne veze i preskočili biste trivijalne stvari, ne možete se uvek tako ponašati. Verujte svojim instinktima, ali imajte na umu da niste jedini koji se sporo otvaraju drugima. Ne želite da propustite dobru komunikaciju sa nekim!
  10. Ne razmišljajte previše. Sve su šanse da su ti zabrinjavajući scenariji u vašoj glavi mnogo više stresni nego ono što se dešava u stvarnosti. Dajte sebi dozvolu da ,,izađete“ iz sopstvene glave, pa makar na nekoliko sati. Biće mnogo vremena za sanjarenje kasnije!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp