Search
Close this search box.

5 prelepih, manje komercijalnih destinacija, koje želite da posetite ove godine

destinacije za avanturiste

Odlazak u inostranstvo, sam po sebi predstavlja svojevrsnu avanturu, u kojoj stičemo nova iskustva, upoznajemo nove ljude, kulture i oplemenjujemo srce i dušu. Kako je sezona godišnjih odmora i putovanja počela, izdvojili smo pet destinacija, koje će probuditi avanturistički duh, upoznati vas sa drevnim kulturama, prelepim pejzažima i pružiti vam put u ne tako komercialne zemlje, koje vredi istražiti.

Pročitajte: Planirate putovanje za predstojeće praznike? Ova idilična lokacija u Austriji ostaviće vas bez daha

#Maroko

Egzotična zemlja na severu Afrike putnicima donosi jedinstveno iskustvo putovanja u drevne gradove poput Marakeša i Fesa koji kriju raskošne palate. Istražite šarene pijace bogate začinima, ukusnom hranom i ručno rađenim suvenirima. A ako ste željni avanture, upustite se u onu koja vodi kroz nepregledne dine Sahare.

#Albanija

Neistražena riznica Balkana sve više privlači pažnju svojom netaknutom prirodom. Gradići kamenih ulica, poput Kruje i Berata, sa starim tvrđavama pričaju priču o prošlosti. Primorje sa peščanim plažama i tirkiznim morem očaraće vas na prvi pogled, te ne propustite da posetite Drač, grad na obali koji spaja modernu arhitekturu i drevne ostatke rimskih vila.

#Island

Zemlja vatre i leda, prava je destinacija za ljubitelje prirode. Vodopadi, vulkani, lednici, gejziri, stvaraju bajkovite pejzaže od kojih zastaje dah. Glavna atrakcija je Plava laguna, termalni izvor okružen crnom lavom, rezervisan za opuštanje u toploj mineralnoj vodi.

#Meksiko

Zemlja muzike i dobbre hrane, ali i drevnih kultura Asteka i Maja, bogata je istorijom. Sa uzavrelim noćnim životom i bajkovitim plažama Kankuna i Tuluma, ovo je doslovno obećani raj.

#Rumunija

Zemlja mistike i legendi privlači ljubitelje horora i gotske arhitekture. Netaknuta priroda nacionalnog parka Retezat je idealna za planinarenje i istraživanje divljih predela. Raskošni zamak Peleš svedoči o kraljevskoj istoriji, dok manastiri Bukovine predstavljaju remek-dela religijske umetnosti. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp