Search
Close this search box.

Devojka vs. Žena: Kako da izgradite svoj stil?

Čini se da svaka od nas povremeno još uvek luta od devojčice do žene, kada je stil odevanja u pitanju, jer ponekad se čak i poslovne, uspešne žene, najbolje osećaju u starkama, farmericama i ležernoj majici, dok se devojke, koje treba potpuno da uživaju u svom sazrevanju trude da što pre izgledaju kao zrele žene, u strogim poslovnim outfitima.

Psiholozi tvrde da je izgradnja sopstvenog imidža veoma bitna, kako bi se jedna osoba osećala dobro u svojoj koži, a da bi se to dogodilo, ona prvo mora dobro da upozna sebe. Da biste izgradili sopstveni stil, adekvatan vašim godinama, poslu kojim se bavite i pre svega vašoj ličnosti, zaista je važno da spoznate sebe i otkrijete šta želite.

Na psihološkom nivou, vaša odeća i to kako vam ona pristaje utiču na to kakvu sliku o sebi gradite, što može biti vaš saveznik u svakom uspehu, ali i vaš neprijatelj, u krajnjoj liniji. Morate sebe shvatiti baš onako kako želite da vas shvati ma ko drugi. To znači da morate uložiti trud i vreme u izgradnju sopstvenog stila, bilo da ste devojčica, devojka, ili žena, vaša odeća mora govoriti u prilog tome.

Kada jednom otkrijete svoj stil, počnite da punite svoj garderober. Za početak, kada odredite osnovu svog izgleda bitno je da kupite bazne komade, koji će biti savršen izbor za kreiranje najrazličitijih odevnih kombinacija.

Pre svega morate sebi postaviti pitanje da li se osećate kao devojka ili kao žena.

Ukoliko se osećate kao devojka, vaš stil treba da bude ležeran a chic. Da uvek izgledate trendi, ali i da vam bude udobno dok ste na predavanjima, ili dok šetate sa drugaricama, ili momkom. Inspiraciju možete tražiti na instagramu it devojaka, nositi trendi komade i odevati se nešto smelije, bez obzira na to šta se drugima dopada, ili ne. Kada ste devojka još uvek odećom možete jasno slati poruku o svom karakteru, što je izuzetno zabavno, ako se potrudite da ne otkrijete previše.

Žena već savršeno poznaje sebe i svoje telo. Ona odabira one komade, koji će je predstaviti u najboljem svetlu i pokazati njenu zrelost, profesionalnost i odmerenu senzualnost. Ona je uvek doterana i negovana, sa minimumom šminke, ali uredne kose i noktiju. Nikada ne zavisi od trendova, već svoj stil zasniva na klasičnim komadima i vodi se pravilom da je manje više. Odećom o sebi govori samo najosnovnije, a uživa u tome što je drugima zagonetka.

Ovo su definitivno smernice i osnove za izgradnju stila jedne devojke, ili žene, u koje će svaka od nas sa uživanjem utkati nešto od svoje ličnosti. Moda je zaista neverovatno kreativan način da se iskažete, samo je važno da se pre toga potpuno pronađete.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp