Search
Close this search box.

DIY: 3 detox kupke za opuštanje!

Jedno je sigurno, to što većinu vremena provodimo u kući, slušajući o pandemiji koja svakodnevno uzima sve više maha, dodatno je stresno za naš organizam, međutim, boravak u kući ima i svoje prednosti, pa kako se ne biste previše opteretili brigom i panikom, danas je pravo vreme za detox i antistres kupke, koje možete napraviti same.

Kako biste sebi priuštile dodatnu relaksaciju, sve što vam je potrebno je vreme, koga imamo na pretek, i par proizvoda iz vaših kuhinjskih ormarića.

Donosimo vam predloge za 3 detox kupke, koje osim relax efekta na vaš um imaju i sjajne negujuće efekte na vašu kožu, pa je sada pravi trenutak da ih isprobate.

#Kupka od đumbira

Đumbir ima mnogo benefita za naše telo, a prvi među njima je opuštanje mišića, zbog čega je on idealan sastojak za antistres kupku. Pored toga on jača imunitet i daje našem organizmu ekstra dozu energije. U svoju kupku ga možete dodati kao sveže rendanog, ili u prahu i već posle prvog kupanja ćete osetiti neverovatnu promenu.

#Kupka od Epsom soli

Kupka od Epsom soli ima snažno detox delovanje, a ujedno pomaže i pojačanoj apsorpciji magnezijuma. Dok osećate sve benefite čišćenja od toksina, uživaćete u mirisima i opuštajućim dejstvima eteričnih ulja, jer sve što vam je potrebno za ovakav ugođaj je da u vašu kupku dodate šaku Epsom soli i 10-ak kapi omiljenog eteričnog ulja.

#Kupka od borovnice

U punu kadu vode dodajte šaku kuhinjske soli i 5 kapi eteričnog ulja od borovnice. Osim sjajnog mirisa vaše kože, ova kupka će vas očistiti od svih bakterija, opustiće vas i potpuno pročistiti vašu kožu.

Sada kada konačno imate više vremena kod kuće, priuštite sebi mini spa veče. Isprobajte neku od ovih sjajnih detox kupki i otpustite sve stresne misli. Večeras je vreme da se podsetite koliko je život lep!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp