Search
Close this search box.

Movie night u susret Oskaru: Nominovani filmovi koje ovog vikenda možete odgledati na Netfliksu

dodela oskara

Najvažniji događaj, koji je u svetu filma definitivno bez premca je definitivno dodela Oskara. Ovogodišnja 96. po redu dodela Oskara zakazana je za 10. mart u Dolby Theater-u, a domaćin će biti Jimmy Kimmel i to po četvrti put u svojoj karijeri.

Ako već niste odgledali nominovane filmove, vikend pred nama savršeno je vreme za to, a mi vam donosimo listu kandidata dostupnu na Netflix-u.

Pročitajte: Modni izveštaj sa crvenog tepiha – 94. dodela Oskara u znaku glamura i dobrog ukusa

#Sosiety of the snow

Film reditelja J. A. Bayone, snimljen je po događaju iz 1972. godine kada se avion koji je prevozio mušku ragbi ekipu iz Urugvaja u Čile srušio u planinskom vencu Anda. Od 45 putnika nesreću je preživelo njih 29 koji su dva i po meseca živeli u surovim planinskim uslovima boreći se za život, dok su ih već proglasili mrtvima i otkazali potragu. Na kraju je njih 16 preživelo čak 72 dana u snežnim Andima, a njihovu životnu borbu možete pogledati na Netflix-u.

#Maestro

Film prikazuje uzbudljivo životno putovanje dirigenta Leonarda Bernsteina. Bredli Kuper nalazi se u glavnoj ulozi, a potpisuje i režiju filma. Film je nominovan za najbolji film, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolji originalni scenario, najbolju fotografiju, najbolji zvuk i najbolju šminku.

#El Conde

Film je smešten u podzemlje latinoameričkog grada i prati priču o zločinu i iskupljenju. Pomalo neočekivana radnja govori o čileanskom diktatoru Pinočeu koji je u filmu vampir.

#Nyad

Biografski film o Diani Nyad koja je u 64. godini preplivala 177 kilometara od Kube do Floride bez pomoći kaveza za morske pse. Na ostvarenju snova počela je da radi sa 28 godina. Ovo ostvarenje nominovano je u čak dve kategorije, za glavnu glumicu i najbolju sporednu ulogu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp