Search
Close this search box.

Doneli ste niz novogodišnjih odluka: Evo kako da ih ostvarite!

Baš kao i svi, i vi ste poslednje dane prošle godine proveli sumirajući je i donoseći odluke koje će godinu pred nama učiniti znatno boljom. Međutim, baš kao i svi, svesni ste da takav spisak odluka pravite svake godine, a da sa njega ipak ostvarite svega nekoliko stavki. Zato smo odlučili da vas ovoga puta dodatno motivišemo, kako biste ostali dosledni, ispoštovali svoje odluke i ovu godinu učinili jednom od najboljih godina vašeg života.

Da biste ostvarili sve ciljeve sa vaše liste planova, prvo pravilo je vrlo jednostavno – oni moraju biti realni! Dakle: Umesto da sebi kažete smršaću 20 kila, dovoljno je da to preformulišete u – hraniću se zdravo. Jednostavno je, pre nego što cilj prenesete na papir, zapitajte se koliko je zapravo realno da ga ostvarite.

Kako motivacija ne bi iščezla već narednog meseca postavite sebi i zadatak da svakog meseca do kraja godine kontrolišete i svoj napredak u radu na ostvarenju postavljenih ciljeva. Kada vidite da ste u svojim ciljevima napredovali praktikujte da nagradite sebe, kako biste ostali motivisani i narednog meseca bili još uspešniji.

Naravno, pred vama će biti mnoštvo onih trenutaka kada će vam najteže biti da ostanete dosledni, međutim, važno je da naučite kako da sebi budete najveća podrška da ostanete istrajni i posvećeni. Uz to, nađite osobu koja vas najbolje pozaje i koja ima načina da vas dodatno motiviše kada vam dođe da posustanete.

Ostanite dosledni i radite na sebi i kada dođete do kraja ove godine oduševiće vas uspeh koji ste postigli, a već ćete imati dobro uvežban metod za ostvarivanje ciljeva, koji će svaku godinu učiniti boljom od prethodne.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp