Dušan Lazić – Šminkam srcem

Nema žene u Srbiji koja drži do svog izgleda, a da ne zna ko je Dušan Lazić. Za njega je šminkanje umetnost, a ne posao. U intervjuu za naš portal otkrio nam je tajne svog uspeha, trendove za 2016. godinu, ali i to da li je očekivao da će karmini sa njegovim potpisom toliko oduševiti dame svih generacija.

Kako si odabrao šminkanje kao profesiju?

Šminkanje me je zaintrigiralo još pred kraj osnovne škole, ali pošto u to vreme nije postojala adekvatna edukacija za šminkere, posebno za odličnog đaka, odlučio sam da se prvo posvetim školovanju, a ljubav prema ovom zanimanju sam ostvario tek posle fakulteta. Oduvek sam osećao da posedujem dar koji treba da prenesem ženama i učinim njihovu svakodnevicu, ali i najvažnije životne trenutke lepšim.

Kakvi su bili tvoji počeci?

Počeci su uvek teški čime god odlučite da se bavite, jer zahtevaju mnogo truda, ulaganja i odricanja. Ako vas, kao mene, odlikuje još i nepodnošljiv perfekcionizam onda vam je sve duplo teže. Kada sve ovo izuzmem, moji počeci su bili u pravo vreme i na pravi način. Ponudio sam ono što je u tom trenutku nedostajalo na način koji ljudima prija i sve se odvijalo jako brzo. Za kratko vreme sam počeo da radim velike poslove, ozbiljne i zahtevne projekte, vip klijente i naslovne strane.

Sećaš li se svojih strahova sa početka karijere?

Laza 3

Ničega se nisam bojao i jedna od najvažnijih mojih vrlina jeste samopouzdanje koje mi nikada nije nedostajalo. Kada si siguran u ono što radiš i bezuslovno se daješ, skoncentrisan samo na posao, onda za strah jednostavno nema mesta.

Šta te je, po tvom mišljenju, izdvojilo od drugih kolega?

Na to pitanje ja nikada ne dajem odgovor, jer bi o tome drugi ljudi trebalo da govore. Reći ću vam samo da sam se oduvek trudio da mislim samo o sebi i svojim ciljevima. Radio sam tako da nikada sebe ne izneverim i da budem šminker koji je besprekoran profesionalac, tačan i pedantan. Prioritet mi je da ulažem u svoj alat i edukaciju, sa jednom jedinom misijom, a to je da svaka žena koju našminkam pokaže najbolju verziju sebe. Mislim da u tome uspevam.

Šminkaš mnoge uspešne žene. Koji je bio najkorisniji savet koji si dobio i od koje mušterije?

Poznato je da su najuspešnije i najlepše žene iz javnog života moji dugogodišnji  klijenti, a svaka od njih je u određenom trenutku doprinela ovome što danas jesam. Uz zahvalnost svima, izdvojio bih dve rečenice koje su imale najviše uticaja na mene: ,,Nemoj da me slušas, najbolje izgledam kad me ti našminkaš po svome. Šminkaj kako ti srce kaže“. Druga rečenica je: ,,Jaooo svi te hvale, toliko mi je drago, ali zapamti: kada krenu negativni komentari, to će biti znak da si napravio odličan posao.” Posle nekog vremena se i obistinilo.

Laza lips karmini za kratko vreme napravili su pravu revoluciju u ženskom svetu. Jesi li očekivao ovakav uspeh?

Iskreno, nisam razmišljao o ovolikom uspehu Laza lips karmina. Dok sam ga pripremao, bilo mi je važno da dobijem proizvod kakav je u mojoj glavi bio zamišljen – od teksture, boje, pakovanja, promocije, do prodaje. Moram da priznam da me, međutim, reakcija dama nije ni iznenadila, jer sam bio sigran da će im se ruževi dopasti.

Koliko dugo je trajala priprema ovog proizvoda?

Laza 2

Od trenutka kada sam jasno iskristalisao želje u vezi sa karminom i izdvojio budžet za proizvodnju, prošlo je godinu dana do realizacije Laza lips karmina. Ništa nisam prepuštao slučaju i na kraju sam dobio Perfect red  i Special nude  nijanse u elegantnom pakovanju. Predstavljeni su na najbolji način koji sam u ovom trenutku sebi mogao da priuštim. Zadovoljan sam u potpunosti, a uz pomoć kozmetičke kuće Aura, koja je proizvela karmin i prelepih zaštitnih lica, pevačice Ilde Šaulić i manekenke Ljiljane Šoškić, moja vizija je danas kreacija.

Koji je sledeći korak u tvojoj karijeri?

Početak godine uvek koristim da saberem utiske iz predhodne, kao i da detaljno isplaniram sve što bih voleo da se desi u novoj. Laza beauty linija bi trebalo da se nastavi, jer su karmini bili samo uvertira. Voleo bih da se na njih nadovezuju drugi kozmetički proizvodi. Iza karmina stoji temeljan rad, stoga i sve novo što sam osmislio biće u prodaji tek kada budem u potpunosti zadovoljan.

Uspešno radiš i u svojoj školi šminkanja. Ima li među polaznicima nekog ko bi mogao biti tvoj naslednik?

Skola08dŠkola šminkanja prve srede u februaru upisuje osmu generaciju polaznika i trenutno smo u fazi pripremanja studija, setova Artdeco kozmetike sa kojom đaci rade i nabavkom inovativnijih sredstava za rad. Idemo u korak sa evropskim edukativnim centrima iz oblasti šminkanja i na to sam izuzetno ponosan. Volim da prenosim znanje i kao glavni predavač u mojoj školi, podjednako sam posvećen svakom polazniku. Trudim se da zajedno dostignemo maksimum za vreme trajanja edukacije i da od polaznika izvučem maksimum. Škola je iznedrila veliki broj talentovanih šminkera koji odlično rade, a onog trenutka kada se pojavi đak koji će nadmašiti ono što sam ja uradio, smatraću da sam uspeo u svojoj misiji.

Koje boje su trend u 2016. godini?

Ove, ali i svake sledeće sezone aktuelne su prirodne note – bronzane, bakarne, bež. To su boje sa kojima ćete postići puteni ten, preplanulost i svežinu. Krem senke za oči su odličan izbor za predstojeće proleće i leto. Što se tiče usana predlažem jake tonove karmina, koji vas definitivno predstavljaju kao smele seksi žene sa stavom.

Kada te neko pita za savet u vezi sa šminkom, šta mu prvo kažeš?

Laza 1

Moj odgovor je uvek isti: ,,Jeste li popili adekvatan lek ovog jutra? 🙂 ” i nastavim ozbiljno, kako bih rešio sve nedoumice. Uvek i zauvek ponavljam istu recenicu: ,,Puder nije vaša koža. Njime nećete uspeti da utišate unutrašnji nemir, jer on samo prividno i kratkoročno daje savršen izgled vašeg tena. Zato živite zdravo, vodite računa o ličnoj higijeni, mislite pozitivno. Ne zaboravite da šminka služi samo da istakne najlepše crte lica i sjaj u očima od zadovoljstva.”

Koja je tajna tvog uspeha i šta bi poručio čitateljkama kao savet za ostvarenje svojih snova?

Tajna nije tajna ako je otkrijem. 🙂 Radite ono što volite, jer ćete jedino tako postići svoj maksimum. Fokusiran na dečački san i cilj kome sam težio, realizovana je Laza beauty linija i Laza lips karmini. U mom slučaju je bio i ostao predan rad, ulaganje i fokus na to da svakog dana uradim nešto bolje i lepše. Pronađite i vi vaš cilj i verujte u njegovo ostvarenje!

instagram: @laziclaza
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp