Search
Close this search box.

Evo kako da nagradite sebe čak i najskupljim poklonom

Da li vam se dešavalo da ste u periodu u kome vam je neophodno da udovoljite sebi nakon stresnog perioda ili da se nagradite posle nekog velikog uloženog truda, ali niste bili u mogućnosti jer niste imale para?

Znamo da se to dešava i zato vam nudimo savete kako da prevaziđete finansijske “krize” u cilju ulepšanja svakog posebnog životnog trenutka.

Obradujte se sitnicom

Odlučili ste da danas nakon dužeg vremena obradujete sebe, ali ako neke od vaših ideja za poklon zahtevaju više novca nego što trenutno možete da priuštite, onda odlučite da sebe tog dana počastite sitnicom. Morate da nagradite sebe i vašem okrepljenju ništa ne sme stati na put! To je dan kada ćete sebi kupiti kutiju krofni, omiljeni sladoled ili buket cveća i nećete dozvoliti da na put vašem osmehu toga dana stane smanjeni budžet.

Međutim, mi žene smo sklone da pravimo raznih lista želja i spiskove “before I die”, “to do list” i slično, ali najpoznatije su one “šta sve treba da kupim” i “gde bih mogla da otputujem”. Isto tako znamo da novac nije jedino što stoji kao prepreka na putu između znaka štikliranog i vaše liste. Tu su često i poslovne ili fakultetske i školske obaveze, briga o potrebama ostalih članova porodice i slično, ali isto tako znamo da je svakoj ženi potrebno da napuni baterije i bude radosna zbog sitnice, koja je njoj važna, da bi u narednu pobedu krenula spremna i potpuno okrepljena!

Evo još nekih saveta kako da uštedite da biste obradovali sebe.

Odvojite određenu svotu novca od svakog svog primanja:

Primanja su mala, moraju se pokriti svi troškovi i za vas ne ostaje gotovo ništa. Ovo je česta slika danas, zar ne? Predlažemo da na vašem računu ostavljate po 500 dinara od svake plate koji će se iz meseca u mesec nagomilavati za nešto što će obradovati samo vas. To nije sebično, već neophodno, jer ako se stalno odričete zarad drugih u svojoj okolini, potrebno je da se povremeno posvetite i sebi, a priznaćete da je 500 dinara zaista simbolična cifra.

Tegla sa napisanim ciljem:

Ovo je jedan veoma zanimljiv način štednje. Uzmite jednu običnu teglu i na njoj zalepite papirić sa ispisanim vašim ciljem štednje – novac za tetovažu, putovanje, šoping, policu sa knjigama… I svakoga dana pokušajte da ubacite u nju po 10, 20, 50 dinara. Bitno je da teglu ne otvarate nekoliko meseci i da u nju novac ubacujete svakoga dana, kroz prorez koji ste napravili na poklopcu. Tako ćete od minimalnog iznosa kroz nekoliko meseci stići do sume koja bi mogla da bude dovoljna za neki lep poklon ili izlet u neki grad.

Flaša sa sitninom:

Ovo je veoma jednostavno. Jednu plastičnu flašu od dva litra oblepite selotejpom pri vrhu da niko ne može da je otvori, a zatim nožem napravite prorez dovoljan da kroz njega prođu kovanice. Sitne novčiće svakoga dana izvadite iz novčanika i ubacite u flašu. Kada je napunite do vrha prebrojte i zamenite sitninu za krupan novac. To će biti dovoljno za obnovu šminke, kozmetike ili neki lep odevni predmet.

Zlatno pravilo je da zaboravite svoj ušteđeni novac – on za vas ne postoji!

Ne smete ga uzimati da popunite neke sitne rupe u budžetu, jer tako nikada nećete skupiti za određeni cilj. Uvedite neki rok za prvo otvaranje flaše ili tegle ili provere stanja na računu. Neka to bude na svakih 5, 6 meseci. Tako ćete imati uvid u svoju štednju i sami ćete odlučiti u šta ćete taj novac uložiti.

Osmeh na licu je neophodna stvar, a kao što znate, mi se pre svega zalažemo za rad na sebi, ali znamo koliko neko iznenađenje, koje ne možemo očekivati od drugih ali možemo prirediti sebi, može da popravi vaš dan, mesec ili čak čitav život.

Obradujte sebe jer ste zaslužili, uložite u svoj osmeh i u kvalitetniji život!

Kliknite ovde i saznajte kako da privučete novac u svoj život!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp