Search
Close this search box.

Evo kako da napravite nezaboravnu žurku!

Vreme odmora, putovanja i letovanja se polako privodi kraju. Povratak kući, obavezama i starim navikama. Iako letu polako naziremo kraj, to ne znači kraj za zanimljiva druženja i okupljanja. Mi vam danas donosimo nekoliko ideja kako da se zabavite sa svojom ekipom i provedete vreme na malo drugačiji način. 

Igrice su i za odrasle? 

Sećate se rođendanskih žurki i žurki iz perioda od pre nekoliko godina? Bile su zanimljivije nego ove danas? Skupite dobro društvo, spremite klopu i piće. Zamolite vaše goste da odlože sa strane tablete i telefone i da zaborave na teške ili aktuelne teme. Zaigrajte neku od zanimljivih igrica… 

Dve istine jedna laž 

Ova igrica može biti zanimljiva i za društva u kojima se ne poznaju svi dobro. Čak ćete se kroz nju bolje upoznati, a i o ljudima o kojima mislite da znate sve ćete sigurno saznati nešto novo. Potrebno je da svako kaže po tri rečenice o sebi od kojih su dve istine a jedna laž. Recimo:  “Bila sam vukovac u školi” (istina), “Imam psa koji se zove Obi” (laž) “Plašim se miševa” (istina). Ostali imaju zadatak da pogode šta je istina, a šta laž. Budite kreativni. Otkrićete neke detalje o sebi, mnogo saznati o drugima i sigurno se zabaviti. 

Ko je ubica? 

 

Za ovu igricu vam je potrebno društvo od minimum osam osoba. Svaka osoba izvlači papirić. Na šest papirića piše građanstvo, na jednom ubica i na jednom policajac.

Ubica ima zadatak da iz igre izbaci građanstvo tako što će neprimetno namignuti osobi i time je “ubiti”. Nakon nekoliko sekundi građanin obaveštava ostale da je ispao iz igre. Policajac ima zadatak da uhvati ubicu tj. da primeti ko namiguje ostalima. Cilj građanstva je naravno da mu ubica ne uhvati pogled i da mu ne namigne. Kada izvučete papiriće započnite neki razgovor, ručak ili bilo šta, ali budite na oprezu da vam neko ne namigne. 

 

Ko sam ja? 

Ovo je igra koja se može igrati i u dvoje, ali u svakom slučaju će biti zanimljivije ukoliko vas je više. Svako treba da na papirić napiše po jednu osobu. To može biti neka istorijska ličnost, pisac, sportista, glumac – izbor je na vama. Osobi pored sebe na čelo treba da zalepite papirić, ali ona ne sme videti šta piše. Svako ima prava da postavlja pitanja na koja mu ostali (koji vide koja je on osoba) odgovaraju sa da ili ne. Recimo: “Da li sam muško? Da li imam više od 40 godina? Da li sam glumac?…” Poenta je da što pre pogodite koja ste ličnost. 

Asocijacije

Ovo je igra koja se igra u parovima. Potrebno je da svaki igrač napiše unapred dogovoreni broj reči, na primer 10 i svi papirići se stavljaju na gomilu i mešaju. Jedna osoba uzima papirić sa gomile (dok se meri vreme, recimo, jedan minut) i objašnjava rečima asocirajući svog para na reč koju je izvukao. Ne sme pomenuti koren reči, ako je reč igračka, ne sme reći “sa tim se igra”. Ako pogodi reč, objašnjava drugu sve dok ne istekne vreme. Zatim igrač iz suprotnog tima objašnjava svom saigraču na isti način. Tako se igrači smenjuju. Kada sve reči budu otkrivene, ponovo se preklapaju i vraćaju na gomilu. Igra počinje ispočetka, ali ovoga puta se objašnjava tako što igrač može reći samo jednu reč. Treći krug se odigrava po istom principu, ali se ovoga puta reči objašnjavaju pantomimom. Pobednik je onaj tim koji pobedi u dve od tri runde.

Pictionary

Ovo je savršena igra za ljubitelje crtanja i pantomime. Cilj igre je da crtač u timu svojim saigračima crtežom što preciznije objasni zadati pojam, a sve to za samo 60 sekundi. Za ovu igru će vam biti potrebne kartice u bojama i svaka boja označava neku oblast iz koje ćete pogađati tj. crtati pojmove. Ono što zaista razbija monotoniju pogađanja nacrtanih pojmova jeste kockica koja se baca pre svakog crtanja i koja određuje način crtanja: jednopotezno, zatvorenih očiju, levom rukom ili pak morate da crtate dva pojma iz date kategorije. Ovo je igrica koja će vas sigurno zabaviti, a svaki crtež će sa sobom doneti mnogo osmeha.

Osim ovih igrica koje smo vam naveli uvek se možete odlučiti za karte ili neke od društvenih igrica poput monopola ili rizika. Ukoliko vi ili neko od vaših prijatelja imate decu i njih možete uključiti u ove igre. Bioskop na otvorenom je takođe super ideja za vas ili vaše mališane. Sigurni smo da će preostale letnje večeri, ali i one jesenje koje nam dolaze, biti mnogo zanimljivije uz ove ideje. Okupite društvo i neka igra počne…

Imamo još jedan predlog za savršen provod kod kuće. Iznajmite mađioničara i uživajte u njegovoj predstavi. Kliknite ovde i saznajte više detalja!

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp