Search
Close this search box.

Evo kako da putujete jeftino u dvadesetim godinama

Dvadesete su definitivno najbolje godine za putovanja! Još uvek nemate puno odgovornosi, raspored vam nije pretrpan i puni ste energije, zbog koje vam se čini, da možete osvojiti svet! Uz to, mladima je pružena mogućnost znatno povoljnijih i uzbudljivijih putovanja, samo, ako znate kako da organizujete svoj put na pravi način.

Mi smo izdvojili neke od najpovoljnijih mogućnosti za uzbudljivo upoznavanje drugih zemalja i kultura, kada ste u dvadesetima.

Aleksandra Bezmarević – Moje putovanje na daleki Istok

Odsednite u hostelu

Osim što su dosta povoljniji od hotela, hosteli su pravi izvor zabave za mlade ljude. Širom sveta, po različitim hostelima, postoje vrlo povoljne sobe za 10+ osoba, što znači da ukoliko putujete sa toliko prijatelja, možete se sjajno zabavljati. Ako to ipak nije slučaj, cela vaša turistička grupa mogla bi biti smeštena u jednu takvu sobu, što će biti prilika da upoznate nove ljude i steknete nova prijateljstva.

Potražite posao u inostranstvu

Postoji mnogo različitih programa za rad u inostranstvu, tako da svako može naći nešto za sebe, ukoliko je zainteresovan da otputuje na ovaj način. Ovakvi programi obično nude smeštaj i hranu u zamenu za rad. To obično nisu naporni poslovi, tako da vam ostavljaju dovoljno vremena i snage, da istražite grad u koji ste došli, nakon završenog radnog dana. Kada ste mladi, umor vam ne predstavlja veliki problem, jer ste puni entuzijazma i imate volje za sve. Zato su dvadesete najbolje godine da putujete tako što ćete se zabaviti i videti mnogo toga što vas zanima.

Razmena studenata

Ako ste još uvek student, postoji mnogo odličnih programa za razmenu studenata i inostrane studije, širom sveta. Ovo je idealna prilika da neku zemlju i njenu kulturu spoznate na pravi način. Zapravo, ukoliko dobijete stipendiju da studirate u inostranstvu, imaćete obezbeđen deo sredstava, kao i smeštaj, a provešćete nekoliko meseci u zemlji za koju ste se opredelili. Dakle, imaćete priliku da za to vreme dobro istražite zemlju u kojoj ste, da upoznate narod i kulturu, da se približite njihovom načinu života i da uživate. Uz to, ovo je izvanredna prilika da naučite jezik, što je veoma bitno i korisno svakome od nas.

Zašto je Venecija predivna zimi

Ne znači svako putovanje da ćete ostati praznih džepova. Ukoliko imate želju da stvorite nove, divne uspomene, onda zaista pružite sebi priliku. Upoznavanjem novih kultura i novih ljudi, spoznajemo sebe. Put po svetu, put je u središte naše duše. Uz to, mladi ste i to je pravo vreme da se zabavite! Ko zna, kakve vas sve avanture očekuju!

Teodora Vuković

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp