Evo šta ljubav nije!

U susret danu zaljubljenih, hajde da popričamo o tome sta ljubav NIJE! Ja možda nisam dovoljno kompetentna, i ne znam baš puno o ljubavi, ali neodstupno verujem u nju, i želim da svoje viđenje podelim sa vama.

Ljubav – to je jasno videti onoga koga volite! Ne žmureti pred njim, i stvarati o njemu predstave. Nije ljubav ono što bismo mi želeli da je. Ljubav je baš onakva kakva je, ogoljena do srži, prepuna mana, ali sa vrlinama koje sve potiru. Nema mesta za htela bih da je on ovakav, ona bi bila idealna kada bi… Upravo su ova očekivanja poslala ljubav daleko od nas. Volite samo onda kada ste u stanju da kažete: Idealan je baš takav kakav je!

Nema ljubavi onda kada nesto preterano svojatate. Ljubav je spremnost da sa strane gledate sreću voljene osobe, bez obzira kako ona utiče na vas. Neistina je da su samo uzvraćene ljubavi one prave. Jer ljubav nije u onom drugom, ona je u vama i za vas! Jednom sam u nekom filmu čula recenicu: Biti voljen znači biti blagosloven, ali voleti znači živeti! Tada sam je zapamtila i uvrstila u jednu od mojih istina.

Ljubav nije uslovljena, nema principa kako ja tebi, tako i ti meni! Ljubav je: ja tebi sve, a posle toga sledi tačka! Ljubav su ubila očekivanja. Umeće voljenja ogleda se u spuštanju zidova! Volite i reflektujete tu emociju na okolinu.

Vi pre svega ne slavite 14. februar jednom, već svakoga dana u godini. Vi se ne nadate poklonu, već zagrljaju, ili samo iskrenom pogledu. Vi ne očekujete da vas partner unapred zna šta je za vas savršeno?! Jer savršeno je samo ono što osećate, pod uslovom da ne očekujete!

Ljubav se desi, i vi ne birate prema kome će se desiti. Vi jednostavno vidite tu osobu. Vi je upoznajete i možete na prste nabrojati sve njene vrline i nedostatke. Vi je ne ocenjujete, već je prihvatate. Branite je od svega i od svih! Vi ste podrška, i onaj koji leči. Vi ste ljubav! 

Voleti se ne da opisati sa hiljadama reči, zato što svi volimo drugačije, upravo zbog toga što volimo različite ljude. 

Voleti znači slaviti život, i slaviti ga svaki dan! 

I možda sam ja idealista, koji je celoga života verovao u bajke! Ali pođimo od toga da ni jedna bajka nije idealna, svuda se sreću žrtva i patnja na putu ljubavi.

Ali na kraju, nema ni svetlosti bez malo mraka!

Ljubav nije sve i odmah.

Ljubav je uvek i bez obzira na sve! 

Srećna vam nedelja, godina i život u ljubavi!

Spremna da veruje, 

Teodora Vuković
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp