Search
Close this search box.

Evo šta ne bi trebalo da izbacujete na Instagram

U 2017, društvene mreže predstavljaju mnogo više od pukog deljenja informacija i slika sa porodicom i prijateljima. Sada je vaše onlajn prisustvo nešto što je poznato kao vaš ,,lični brend“ i bitno je na više načina, iako mnogi od nas to ne bi voleli.

Shodno tome, više se ne savetuje da izbacujete šta god da vam padne na pamet; umesto toga, pametne devojke znaju da sadržaj kojim obogaćuju svoje društvene mreže oslikava to ko su one, ko žele de budu i kako žele da ih posmatraju na profesionalnom planu. Evo koji sadržaj one NE izbacuju:

Nagost

Kao i većina stavki na ovoj listi i ova je stvar lične procene. Ipak, ukoliko ne radite u sferi umetnosti, mi bismo vam generalno savetovale da izbegavate da izbacujete takvu vrstu fotografija. Volele bismo da živimo u kulturi koja normalizuje žensku nagost umesto što je seksualizuje, ali još uvek nije tako. Zbog toga, goli ili polugoli vizuali mogu izazvati diskriminaciju ukoliko ste, na primer, u potrazi za novim poslom. Osim toga, da li zaista želite da vam šef zna kako izgledate obnaženi?

Videi snimljeni bez dozvole

Ne snimajte ništa što se dešava na vašem radnom mestu bez eksplicitne dozvole nadređenog. Ukoliko želite da postavite bezazlenu Instagram priču, pitaje kolegu da pogleda pre nego što objavite – kako biste se uverili da se ništa diskutabilno ne dešava u pozadini.

Emotivni pozivi u pomoć

Raskinuli ste sa dragim i razumemo vas – želite da postavite nešto što će učiniti da se oseća loše što vas je izgubio. Problem je u tome da ova vrsta sadržaja često ima suprotni efekat: vi ćete delovati kao tužna osoba koja pati zbog raskida. Kada ste u kandžama emotivnog događaja, predlažemo da sačekate barem 24 sata pre nego što postavite nešto novo. Sve su šanse da se, kada bolje razmislite, nećete odlučiti na taj korak.

Politički stavovi bez prethodnog informisanja

Probajte da adekvatno istražite određenu temu pre nego što objavite nešto o njoj, jer nikad ne znate šta će ,,dohvatiti“ mejnstrim mediji. Ovo možda važi više za Tviter nego za Instagram, ali ipak – budite oprezni kada objavljujete nešto što nije provereno.

Droga

Sva dalja objašnjenja su suvišna.

Sveprisutni sadržaj

Pametne devojke znaju da koliki god bio njihov broj pratilaca, sadržaj koji plasiraju ima veze sa njihovom ličnošću na svim aspektima, te bi trebalo da bude originalan i pristupačan. Iz tog razloga izbegavaju objave koje se mogu naći na svakom drugom profilu ili objave koje deluju kao hvalisanje, uključujući sledeće: krila aviona, viršle – noge na plaži, hrana u svakom restoranu u koji ikada kroče, pućenje, kafe u svakom kafiću u koji ikada kroče i konačno #blessed.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp