Evo šta se ne sme naći u vašoj kuhinji: Zdrave namirnice koje to zapravo nisu!

Zdrav životni stil odnedavno je postao novi tren, zahvaljujući mnogobrojnim uticajima na društvenim mrežama i portalima. Uglavnom, ljudi su počeli da menjaju svoje dnevne rutine, uvode određene zdrave navike u svoj život i menjaju svoj način ishrane.

Kada odlučimo da živoimo zdravo i promenimo životni stil, čini se da je ishrana većini od nas prvi korak. Što znači da je prva stavka na našem spisku promena odlazak u nabavku zdravih namirnica.

Uglavnom je reč o namirnicama o kojima govore nutricionisti i mnogi food i fitness blogeri, ali postoje i namirnice za koje smo bili ubeđeni da su zdrave, a zapravo smo živeli u zabludi.

Evo koje namirnice nikako ne bi trebalo da imamo u kuhinji ukoliko odlučimo da se hranimo potpuno zdravo:

#Suvo voće

Musli i ovsena kaša sa suvim voćem, veoma su često naš izbor za doručak. Međutim, suvo kandirano voće u sebi sadrži velike količine šećera. Sveže voće je u mnogome bolja zamena, kao i sirovi orašasti plodovi.

#Smeđi šećer

O da, smeđi šećer jeste za nijansu zdravija verzija od belog šećera, ali da li to znači da je on zdrav? Odgovor je ne! Smeđi šećer se pravi od belog šećera i ukoliko želite da izbacite šećer, nemojte ga menjati smeđim, već ga zaista izbacite u potpunosti.

#Voćni jogurt

Jogurt je sam po sebi veoma zdrav i odličan izvor proteina i masti, međutim, kupovne verzije voćnih jogurta su pune šećera, konzervanasa, veštačkih boja i zaslađivača. Ako volite voćni jogurt, napravite ga smai, tako što ćete u blender dodati malo jogurta, bobičasto voće po želji i kašičicu meda. Ne samo da će biti mnogo ukusniji već i mnogo zdraviji od kupovnog.

#Crni hleb

Crni hleb je za nijansu zdravija varijanta od belog, a samo onaj koji je napravljen od celovitih zrna žitarica je zapravo zdrav hleb, bez aditiva, koji je preporučljivo koristiti u zdravoj ishrani, jer je bogat vlaknima i složenim ugljenim hidratima.

@ambitiouskitchen

Ako ste imali običaj da u nabavci uzimate neke od navedenih namirnica i to kao zdravu varijantu, sada je pravi trenutak da to promenite, jer ovim namirnicama nikako nije mesto u vašoj kuhinji i frižideru, ako birate da se hranite potpuno zdravo i clean.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp