Search
Close this search box.

Evo šta sve možete da promenite tokom jeseni!

Istina, nisu svi oduševljeni ovim godišnjim dobom. Temperatura pada, terase se zatvaraju, a dani su skraćeni. Godišnji odmori su završeni. Dok mnogi jesen vide kao tmuran, depresivan i mračan period, vi nemojte biti kao ostali, ne upadajte u kolektivnu depresiju, već jesen iskoristite kao novi početak, odnosno važan korak ka velikoj prekretnici u vašem životu.

Da li ste ikada pokušali da promenite nešto u vašem životu tokom jeseni? Ako niste, možda je ovo sjajna prilika da to uradite.

Pitate se zašto je jesen najbolje vreme za promenu? Deca kreću u školu, studenti na fakultet, u poslovnom svetu se zahuktava i pokreću se novi poslovi. Kao što se priroda u jesen menja, kada zelenilo otkriva šarene nijanse, gde zelena više ne preovladava, tako je i sa ljudima, i mi se menjamo, i prilagođavamo raznoraznim situacijama. Zar jesen nije ta koja vas natera da se zapitate šta ste do sada uradili u svom životu, da li ste zadovoljni, a ukoliko niste šta činite povodom toga?

Jesen je godišnje doba koje samo po sebi donosi novi početak. Pre svega, da biste bili spremni za promenu, morate je želeti. Zacrtajte svoj cilj, bez obzira na to da li je to upis na fakultet, promena posla, promena ishrane ili časovi latino plesa. Ključ uspeha je pozitivno razmišljanje!

Budite produktivnije! Veoma je bitno da se usredsredite na svoj cilj. Kada je hladan, kišni jesenji dan zar niste u iskušenju da ležite umotane u ćebe i gledate omiljeni film?

Naša preporuka je da drugačije iskoristite takvo vreme, odnosno da se usresredite na vašu karijeru, strani jezik, upišete neki kurs, učite nešto novo i korisno. Ako vam stvarno mrzi da ustanete iz kreveta, onda sve to možete uraditi i online. Pretpostavljam da ćete se bolje osećati ukoliko uradite nešto za sebe.

Ukoliko imate cilj da izgubite težinu ili jednostavno da poboljšate svoje zdravlje ishranom, jesen je savršeno vreme za usvajanje novih i zdravih navika! Jedite sezonsko voće i povrće – jabuke, grožđe, kruške, bundeve, kukuruz, kupus, paprike. Počnite već sada. Bićete zdraviji, imaćete više energije i bićete spremnije za zimu.

Kada ste već regulisali ishranu, šta je sledeće? Tako je, pogodili ste! Vreme je za vežbanje! Iskoristite sunčane jesenje dana šetajući se, a kišne vežbajući kod kuće ili u teretani. Osim što ćete se zategnuti, bolje ćete se osećati!

Da li ste znali da je jesen godišnje doba kada većina ljudi kreće sa štednjom novca? Skupljate za nove čizme, auto, letovanje, zimovanje ili nešto drugo? Najbolje vreme za štednju je upravo sada, počnite i uverite se!

Bitna stvar je to da se vi ne menjate zbog drugih, nego zbog sebe. Radite ono što vas čini srećnim, prihvatite svoje mane, radite na samopuouzdanju i stalno se usavršavajte. Prizori, boje, mirisi i zvuci jeseni mogu probuditi i ono najlepše u vama, samo bi trebalo da pogledate iz pravog ugla. Izdvojili smo dva upečatljiva citata koja će vas sigurno motivisati:

Ti moraš biti promena koju želiš videti u svetu” – Mahatma Gandi

“Promene su zakon života. A oni koji gledaju samo na prošlost ili sadašnjost, sigurno će propustiti budućnost” – Kenedi.

Za još jesenje motivacije, kliknite ovde!

Milica Stanojević

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp