Search
Close this search box.

Evo zašto je blagoslov biti majka

U čast Dana žena, prazniku posvećenom svim inspirativnim ženama oko nas, pišemo o samo jednoj od mnogih uloga koje žena igra tokom svog života. U igri balansiranja između profesionalnog razvoja i porodice, žena je sve više i više uspešna i iako postoje stvari poput nedostatka sna, uzimanja odmora i bolovanja, ,,posao“ majke ima svoje neverovatne benefite.

Evo i koje:

Osećati sve emocije

Ništa ne može izazvati toliku radost ili tugu kao što to dozvoljava majčinstvo. Postaje naprosto nemoguće ići kroz život, a da ne osećate ogroman spektar emocija. Postoje dani koji su savršeni i koji su prepuni radosti. Postoje i dani kada želite da pobegnete i kada preispitujete sve odluke koje ste ikada doneli. Osetiti sve to, dobro i loše, daje životu određenu svrhu. Majka hoda kroz život sa napetim nervnim završecima i to joj dopušta da život oseti kao niko drugi.

Gledati kako se deca ponašaju  – kao deca!

Istinska radost gledanja kako deca bivaju ono što jesu i ponovnog proživljavanja svih onih prvih trenutaka kada su otkrili ili naučili da rade nešto potpuno sami je neprocenjiva.

Dečija radost leči

Dečiji osmeh, kikotanje i ponos zbog novih dostignuća može popraviti i najgori dan. Kada dođete kući sa posla i ispričaju vam šta su radili ili čujete kako diskutuju za vreme igranja društvene igre, magično vam se iscrta osmeh na licu, zar ne? 🙂

Deliti trenutke sa njima

Deca su u stanju da nas svakodnevno zadive novim naučenim rečima i otkrićima. Isto tako, uče nas da budemo više strpljivi, da volimo više i da cenimo svaki trenutak koji provedemo sa njima kao porodica.

Razvijati se do krajnjih granica

Majka spoznaje radost čak i kada se suočava sa najtežim životnim izazovima. Naučila je da doraste svakoj prepreci i da dostiže nove visine uprkos svim ograničenjima. Odgajati decu je avantura koja se ne može zamisliti i koja vam daje prostora da budete zauvek mladi dok uživate u nemerljivoj ljubavi!

Uživati u evoluciji

Vreme za spavanje je možda jedini period mira. Međutim, posmatrati decu kako izrastaju u saosećajna i ljubazna ljudska bića koja mogu misliti svojom glavom – to se ne sme nikako prespavati, jer je apsolutno dragoceno!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp