Vodimo vas na: Premijera filma “Nebesko” 11. aprila u MTS dvorani

nebesko

Film “Nebesko”, inspirisan duhovnim nasleđem svete vladarske loze Nemanjić, premijerno će biti prikazan u četvrtak, 11. aprila u 20 časova u beogradskoj Mts Dvorani.

“Nebesko” je dugometražni igrani film čiji su junaci deca današnjice, Dušan i Hristina, koji će nam kroz film otkrivati razloge zbog čega je većina vladara ove dinastije kanonizovana za svetitelje, koristeći svoju maštu kao vremeplov. Istinite priče iz prošlosti probudiće u njima najdublje i najlepše emocije i krunisati ljubav kao najjaču silu na svetu.

Režiju potpisuje Mario Glamazić, a scenario filma satkan je od pisanog predanja Stefana Nemanje, Svetog vladike Nikolaja Velimirovića, Svetog Justina Ćelijskog i Svetog Serafima Sarovskog. 

“Sada, kada nas ritam potrošačkog sistema mami sa najslađim ukusima zemaljskih blaga, zbog kojeg nam čula duše tupe, a naš razum se muti od svih krivih vrednosti koje se kroz te ukuse provlače kao veštački zaslađivači kako bi nas još više privukli konzumiranju svega zemaljskog – dolazi nam film Nebesko. Film koji se bavi istinskim duhovnim vrednostima. Film koji govori o svetoj vladarskoj lozi Nemanjić i koji nas podseća da su najveće blago jedne zemlje dobri i čestiti ljudi koji u njoj žive. Sravnjeno s tim blagom, sva druga blaga kao da su ništa.” -ističe reditelj filma Mario Glamazić.

U filmu igraju Nebojša Dugalić, Luka Radović, Ksenija Milosavljević, Andrea Ržaničanin, Hadži Aleksandar Đurović, Dejan Gocić, Dušan Jović, Nada Stankov.

“Tako mi je drago da sam bio deo jednog, danas tako retkog, stvaralačkog entuzijazma i posvećenosti, jedne darovite ekipe koja je u ovakvim vremenima izgurala nešto gotovo nemoguće – da mimo svih glavnih produkcijskih tokova napravi film tretirajući epohu svetorodne loze Nemanjića i da u ovom vremenu opšte krize sećanja na najbolje tokove naše duhovne tradicije napravi ovakav jedinstven filmski dokument. Samo se nadam da će i tradicija ovakvih projekata zaživeti na duže staze” – rekao je glumac Nebojša Dugalić.

Film je snimljen uz podršku Njegovog Preosveštenstva Episkopa Kruševačkog Gospodina Davida i prikazivaće se u bioskopima širom Srbije od 18. aprila.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp