Search
Close this search box.

Filmovi koji ove godine “slave” 20. rodjendan

Da li ste vi jedni od onih koji stalno govore kako vreme leti, kako godine prolaze kao dlanom o dlan i kako uopšte ne znate kako je već leto 2017. godine?

I nama pomalo nedostaju dani kada su Pirati sa Kariba premijerno prikazani i kada smo umirali od nestrpljenja čekajući nastavak Harija Potera. Međutim, istina je da su neki kultni filmovi, koje ćemo zauvek obožavati, ove godine ušli u treću deceniju “života”.

Predstavljamo vam pet filmova koji ove godine pune 20 godina.

Titanik – Nećemo pogrešiti ako kažemo da su Rouz i Džek filmski Romeo i Julija 20. veka. Nema tog čoveka koji je gledao ovaj film, a nije pustio suzu zbog ljubavne priče siromašnog momka i bogate devojke. Ovaj film danas obožavaju i tinejdžerke koje imaju manje godina od ovog fantastičnog ostvarenja sedme umetnosti.

Ljudi u crnom – Budućnost naše planete nalazi se u rukama dva čoveka čije uloge tumače Vil Smit i Tomi Li Džons. Oni rade u agenciji koja prati aktivnosti vanzemaljaca i vode računa da se za njih ne sazna. Sve do jedne večeri… Film je, zapravo, parodija na sva ostvarenja koja se bave ovom tematikom, a osim dobre kritike, osvojili su i jednog Oskara.

Dobri Vil Hanting – Mladić fantastične inteligencije radi kao domar na tehničkom fakultetu. Kada ovaj genijalac iz senke tajno reši zadatak koji je jedan profesor zadao studentima završne godine, život mu se menja iz korena i on postaje tema svetske javnosti.

Selena – Selena živi život o kojem mnogi sanjaju. Sa samo 23 godine ostvarila je skoro sve svoje snove i na pragu je da postane nova svetska zvezda. Međutim, baš kada bi trebalo da postane senzacija, njeni snovi naglo prestaju da se ostvaruju.

Dobro da bolje ne može biti – Film oslikava sve učestaliji problem psihičkog oboljenja – opsesivno kompulsivne psihoze na čelu sa Džekom Nikolsonom, koji je za ovu ulogu dobio Oskara za najboljeg glavnog glumca.

Predlažemo vam da pročitate sve o najromatičnijim filmovima svih vremena!

Ukoliko vam nedostaje inspiracija, pogledajte i koje filmove mi predlažemo za uživanje u letnjim noćima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp