Search
Close this search box.

Filmske adaptacije književnih dela koje ćemo ove godine gledati u bioskopima!

Kada su svetovi književnosti i filma u pitanju, ljudi se obično podele na one koji više vole da pročitaju dobru knjigu i one koji će radije pogledati film. Kako smatramo da ni jedna vrsta umetnosti ne bi trebalo da bude zapostavljena, savetujemo vam da prvo pročitate roman i date mašti na volju, da zamislite junake, zajedno sa njima proživite priču, pa tek onda pogledate i film, kako biste mogli da preispitate svoje utiske i uporedite ih sa onim doživljajima koje je režiser preneo na filmsko platno.

Upravo jer nam se obe mogućnosti zaista dopadaju i jer smatramo da u svakoj od ovih umetnosti možete uživati na poseban i dubok način, izdvojili smo listu romana, čije će filmske verzije u bioskopima izađi 2019. godine, a za koje mislimo da vredi pročitati roman, pre filmske projekcije.

Dakle, imate sasvim dovoljno vremena da se ovih dana uputite u biblioteku i izaberete neki od sledećih romana, kako biste spremni otišli u bioskop, onog trenutka, kada film izađe. Verujte da je doživljaj mnogo drugačiji, kada već poznajete predložak za film.

Little Woman

2018. godine proslavljena je 150-ogodišnjica ovog romana Luize Mej Alkot. Novi scenario ovim povodom napisala je Greta Gervig, dok će se u ulogama oprobati Saorise Ronan (Džo), Ema Watson (Meg) i Meryl Streep (ujna Mardž). Sudeći po kastingu za rimejk čuvenog romana o četiri sestre, koje odrastaju bez oca, u teškim životnim uslovima, očekuje nas zaista dirljiva priča, na filmskom platnu.

The Secret Garden

Ovaj veliki klasik, nije dobio filmski rimejk od 90ih godina, pa s nestrpljenjem očekujemo da vidimo, kako će izgledati film, kojii izlazi u decembru ove godine.

The Personal history of David Copperfild

Najpoznatiji roman Čarlsa Dikensa takođe ćemo moći da gledamo ove godine, u novom rimejku, a u glavnim ulogama gledaćemo Hugh Laurija i Tildu Swinton. S obzirom da je ovaj roman uvršten u klasike svetkse književnosti, ako ga do sada niste pročitali, sada je pravo vreme za to.

Charlie and the Chocolate Factory

Paul King režira film, zasnovan na romanu dečije književnosti iz 1964. godine, autora Roalda Dahla. Pitamo se, da li će ovaj rimejk, moći da nadmaši isoimeni film iz 2005. i maestralnu glumu Johny Deep-a.

Call of the Wild

Po avanturističkom romanu Džeka Londona iz 1903. i priči o ukradenom psu, koga pripremaju za nezakonite trke sankama u teškim uslovima Yukon-a. Ova filmska adaptacija ima postavu koja obećava jer ćemo u glavnim ulogama gledati Harrison Forda i Dana Stevensa.

1984

Ono što nas sve posebno zanima je filmska adaptacija Orvelovog romana 1984, koji je najavio upravo onaj život, koji mi danas živimo. Spremite se, jer verujemo da će biti zanimljivo!

Zaista dobri romani čekaju na vas, ako se odlučite da ih pročitate sada i da sa predznanjem sačekate filmske premijere. Umetnost čini ovaj svet posebnim i zato iskoristite svaku priliku da joj se potpuno posvetite!

The Earth without art is just Eh…

Još zanimljivih filmskih preporuka možete pročitati OVDE!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp