Search
Close this search box.

#girl talk: Kako da prepoznate signale ghostinga?

ghosting

Čini se da je s modernizacijom vremena i prihvatanjem instan odnosa ghosting postao sasvim normalan način za prekidanje komunikacije. Ipak, ukoliko dovoljno dobro obratite pažnju na red fleg-ove u njegovom ponašanju, vrlo ćete lako na vreme prepoznati ghosting i svemu stati na kraj.

Signali ghostinga na koje treba obratiti pažnju:

#Otkazuje planove u poslednjem trenutku

Ok, dešava se svima, pa ipak, ukoliko se desi više od jednom, ovo nije slučajnost. Ukoliko se ovo ustali kao način ponašanja, na vreme napravite distancu i uštedite svoje živce i vreme.

Pročitajte: #girl talk: Kako da razumete i ublažite emocionalnu bol?

#Strah od vezivanja

Osobe koje imaju sklonost da jednostavno nestanu još od detinjstva imaju problematičnu relaciju sa emocionalnim vezivanjem. Ipak, nije vaše da zaceljujete drugu osobu, dajete joj prilike da prevaziđe emocionalne traume i samim tim ugrozite svoje emocije.

Naravno, ukoliko primetite da druga osoba ima želju i potrebu za vašom podrškom, kako bi prevazišla problem sa vezivanjem, to je potpuno uredu. Ipak, ukoliko je reč o osobi koja ne pokazuje inicijativu, povucite se na vreme.

#Neodgovaranje na poruke

U današnjem, užurbanom vremenu, niko nema vremena da se po ceo dan dopisuje, ipak, svako iole pristojan odgovoriće vam na poruku čim je vidi, neće nestati na ceo dan.

Ukoliko su vaša dopisivanja često besmislena, verovatno ih vodite jer druga osoba trenutno nema pametnijeg posla. Ova vrsta površnosti ostavlja mu prostora da ispari, kada god to poželi, a ako je već tako, nemojte trošiti svoju energiju, koju zaslužuje neko ko je spreman da vam se potpuno posveti.

Foto: @jasmine.curtis

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp