Search
Close this search box.

Greške koje pravi skoro svaka slobodna devojka

Nemate dečka, same ste, pa šta? Razumljivo je da nije lako biti jedina singl devojka u društvu dok svi oko vas imaju partnere. Ipak, to nije nešto što bi trebalo tragično da shvatite. Tužne ste, hmm, okej… sebe nazivate jadnicom, ooo ne, jer vi to niste i krajnje vreme je da prestanete da se samosažaljevate!!! Prvi korak jeste prihvatanje vašeg emotivnog statusa. Onda zatim:

Ne krivite sebe ni zato što ste nedavno raskinuli niti zato što ste same. Uzdignute glave izađite napolje i možda se baš danas desi čarolija, pa upoznate nekog novog i zanimljivog!
Ukoliko ste nedavno raskinuli, patite za vašim bivšim dečkom i mislite da nikada više nećete biti tako ludo zaljubljene – grešite! Pre svega, trebalo bi da prestanete da ga uhodite na društvenim mrežama jer vam to samo otežava. Obrišite njegov broj ili ukoliko niste spremne to same da uradite, dajte vašoj najboljoj drugarici da to uradi. Ona će to sa zadovoljstvom prihvatiti jer želi da što pre prestanete da patite za njim i da ponovo vidi osmeh na vašem licu!
Fokusirajte se na sebe. Što bi se u narodu reklo: danite malo dušom. Radite stvari koje ste oduvek želele, a niste imale vremena. Uživate u nekim stvarima koje do sada niste primećivale. Nađite novi hobi ili neki kreativan kurs koji je baš po vašoj meri. Ukoliko nemate ideju šta biste tačno volele, kliknite ovde – mi smo vam spremile poduži spisak razonode!
Da li ste u tolikoj meri bile očajne da ste izašle sa dečkom koji vam se i ne dopada, čisto da biste se osećale bolje, jer u svojoj podsvesti znate da se tom nekome dopadate!? Mi smatramo da to nije fer, ni prema vama, ni prema njemu! Pođite od toga da ni vi ne biste volele da vas neko zavlači. Igranje tuđim osećanjima da biste sebi podigle ego, zaista ne vodi ničemu! Umesto toga, izađite sa drugaricama, uživajte u šetnji, bioskopu ili nekom provodu. Sa društvom je ipak bolje!
Ne dozvolite drugima da vide da ste tužne. Ovde ne mislimo da krijete osećanja i da kada vas mama ili prijatelji pitaju kako ste, vi kažete da je sve fantastično, a zapravo niste. Mi mislimo na to da ne bi trebalo da objavljujete fotografije sa patetičnim, podrugljivim ili osvetničkim tekstovima na Fejsbuku ili Instagramu. To zaista nema poente, samo pružate priliku onima koji vas ne vole da vam se podsmevaju i da vas olajavaju. Izbegnite to! Mi vam savetujemo da umesto toga pročitate neku dobru knjigu (kliknite ovde i pogledajte naše predloge) ili da pišete dnevnik. To zaista ima isceljujuće dejstvo!
Divno je kada pored sebe imate savršenog partnera, ali totalno je u redu i da budete same, jer  imate više vremena da se posvetite sebi. Ne osećajte se manje vrednom jer nemate partnera. U vaš život uključite zanimljive aktivnosti, a partner… pa on će se zaista pojaviti kada se najmanje budete nadale!
Obavezno kliknite ovde i pročitajte tekst o tome Kako da prebolite raskid!
Milica Stanojević
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp