Greške u nezi kože koje morate prestati da pravite odmah

Dok smo bile tinejdžerke, uglavnom smo mogle da se izvučemo sa propustima poput odlaska u krevet sa šminkom. Međutim, kako godine prolaze, odjednom se od nas očekuje da znamo sve o lepoti. Zapravo, naše greške iz mladosti mogu nas pratiti iz tinejdžerskih dana do danas. Kao što reče Oskar Vajld: ,,Sa godinama dolazi i mudrost, ali ponekad godine dođu same.“

S obzirom na to da sada svaki propust vezan za negu kože može da nam donese novu bubuljicu, vreme je da jednom zauvek prestanemo da pravimo uobičajne greške i uživamo u čarima besprekornog tena.

Ne skidate šminku na kraju dana

Ovo deluje kao zlatno pravilo, ali dajemo ruke u vatru da ga je većina vas nekad prekršila. Možda ste zaspale brzo nakog napornog dana i zaboravile da uopšte imate šminku, a možda ste i popile ekstra čašu vina koja vas je tako slatko uspavala.

Elem, ono što se dešava kada zaspimo sa šminkom i nije baš idealno. Zapušavamo svoje pore, izazivamo pojavu bakterija, nejednaku teksturu i sive primese na koži. Smognite snage i izdvojte dva minuta da skinete šminku, osvežite kožu i spremite je za novi dan.

Ne korisite zaštitni faktor

spf

Ili ga ne koristite dovoljno često. Ovo je zaista ozbiljno, s obzirom da to vodi do prevemenog starenja, obojenosti kože i ozbiljne štete. Ako želite lepu kožu u starosti, koristite zaštitni faktor u mladosti!

Vežbate sa šminkom

Svi smo verovatno bili u ovoj situaciji: odlučimo da svratimo do teretane na putu sa posla ili posle završenih obaveza u gradu. Ako ne to, onda ste sigurno videle po neku devojku koja uvek dolazi našminkana.

E, pa, to joj nije baš pametno. Može doći do infekcije kože, s obzirom na to da se toksini oslobađaju kada vežbamo. Ispod šminke, pore će ,,udisati“ te toksine tako da koža mora biti ,,oslobođena” kad god obavljate neku fizičku aktivnost. Spakujte maramice za skidanje šminke u torbu za sledeći put kada iznenada odlučite da se malo razmrdate.

Ne čistite lice dovoljno temeljno

Ako ne čistite lice dovoljno dubinski, ostaci mogu stvoriti naslage i bakterije na površini kože i negativno uticati na njenu teksturu, te neće izgledati zdravo i biće sklona bubuljicama. Kao i sve u životu, ni čišćenje lica nemojte odrađivati polovično: očistite ga dobro kako biste kasnije izbegle probleme.

Ne shvatate da lepota kože dolazi iznutra

41GLNYE3DF

Šta god da unesemo u svoj organizam, imaće efekte na našu kožu. Ako, na primer,  konzumiramo dosta šećera, to za naše lice neće biti dobro. Postoji ozbiljan nedostatak razumevanja koliko je bitna izbalansirana ishrana i koliko benefita može doneti našoj koži.  Postoji mnogo voća, povrća, a čak i čokolada koje imaju dokazan pozitivan uticaj na ten!

Ne pijete dovoljno vode

Voda je izvor života i ako je ne konzumirate dovoljno, štetite svom telu na mnogobrojne načine. Vaši organi se neće dovoljno efikasno oslobađati toksina, što može dovesti do dehidriranog izgleda kože. Držite uz sebe čašu ili flašu vode i uvek je dopunite kad je prazna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp