Search
Close this search box.

#Beauty talk: Najbolji saveznici u temeljnoj hidrataciji kože

hidratacija kože

Da li često osećate neprijatnost i zatezanje kože lica, imate iznenadnu pojavu crvenila, svraba i iritacija? Vaša koža pokušava da vam stavi do znanja da je dehidrirana i da što pre morate prilagoditi negu njenim potrebama.

Pre svega, kada birate proizvode za negu lica, veoma je važno da napravite razliku između suve i dehidrirane kože. Kada je reč o suvoj koži lica, radi se o slabo aktivnim lojnim žlezdama, zbog čega vašoj koži nedostaje ulja, dehidriranoj koži pak, nedostaje voda.

Pročitajte: Koliko je i zašto važna hidratacija tokom leta?

Koža može biti dehidrirana usled neadekvatne nege, loše ishrane ili spoljašnjih uticaja. Ipak, bez obzira na to šta je uzrok, postoji nekoliko sastojaka koji dubinski hidriraju kožu i moraju se naći u proizvodima koji su deo vaše skin care rutine.

#Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina ima sposobnost da veže 1000 puta više vode od svoje težine, zbog čega je jedan od glavnih sastojaka brojnih skin care proizvoda. Omogućava koži da apsorbuje vodu, ali sprečava i njen gubitak, zbog čega sprečava vidljivost finih linija i dubokih bora na površini kože. Hijaluronska kiselina ima obnavljajuće i antioksidativno dejstvo zbog čega je najvažniji sastojak u vašoj negi.

#Urea

Urea je jedinjenje koje telo prirodno proizvodi, ali koje nalazi i važno mesto u beauty industriji. Urea osigurava vlagu kože i sprečava njeno isušivanje. Zahvaljujući proizvodima na bazi uree koža postaje meka, elastična i glatka. Urea takođe isceljuje oštećenja kože, ima obnavljajuće svojstvo i pogodna je za ljudima sa atopičnom kožom, ekcemom i seborejom.

Pročitajte: #beauty saveti: Kako da savršene večernje skin care rutine?

#Ceramidi

Ceramidi su masne kiseline koje se prirodno nalaze u površinskom sloju kože i čine sastavni deo njene zaštitne barijere. Kako se vremenom samnjuje broj ceramida u koži možete ih nadoknaditi topikalnom primenom i tako potpomoći vašoj koži da dubinski čuva hidrataciju.

Foto: @jadeywadey180

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp