Hobiji koji će vas zabavljati tokom zime

Verovatnoća da napustimo kuću za bilo šta drugo osim neophodnosti (poput posla i nabavke namirnica) se umanjuje srazmerno sa padom temperature. Napolju je ispod nule? Mhm, verovatno ostajemo kod kuće. 10 stepeni uz hladan vetar? Neka ide sve, vidimo se u aprilu.

Za vreme ovakvih dana se često desi da se naša produktivnost svede na osnovni minimum, dok ležimo ispod slojeva ćebadi, okruženi brzom hranom i stopljeni sa televizorom.

Da nas ne shvatite pogrešno, mi volimo dobre filmove, ali je održavanje hobija teško već samo po sebi. Dodajte tome snežne oluje i odjednom se cela sezona svodi na sedenje i ležanje. Međutim, ukoliko ne želite da čitavu zimu provedete zaleđeni u vremenu, evo naše liste interesantnih hobija kojima se možete posvetiti unutar topline svoga doma. 🙂

  1. Eksperimentišite u kuhinji

kujna

Kada se radi o kuvanju, postoje tri tipa ljudi: oni koji kuvaju da bi živeli, oni koji žive da bi kuvali i oni koji su operisani od kuvanja kao takvog (ovu poslednju smo mi izmislile :D). Probajte da zalutate u drugu kategoriju tako što ćete isprobavati nova jela, recepte i načine pripreme. Eksperimentišite sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom i pustite da ispliva vaša kreativnost.

Kako početi: Ukoliko niste navikli da kuvate ništa izvan bazičnog, uložite u dobar kuvar. Kako postajete sve bolji, biće vam manje potreban da spremnite nešto sjajno.

  1. Ostanite u ravnoteži uz jogu

Započeti jogu  može biti sjajan način da ostanete u harmoniji sa svojim telom za vreme ledenih zimskih meseci, kada nam zdravlje i balans nisu jača strana.

Kako početi: Ukoliko mislite da zbog joge morate napustiti dom, varate se. Postoje online kursevi i samo je potrebno da pronađete onaj koji se vama najviše sviđa. Videćete da će vam biti bolje!

  1. Usavršite veštinu pisanja

Prirodna nadarenost igra ulogu u većini talenata, ali pisanje je najpre naučena veština. Ukoliko ste ikada poželeli da budete bolji pisac, imate sreće, jer upravo to i možete! Samo vam je potrebna vežba.

Kako početi: Ukoliko vam je cilj da probudite kreativnost, pišite zarad pisanja. Napravite plan koliko često želite da pišete, napravite listu tema i počnite! Broj reči nije bitan.

  1. Započnite novi plan vežbanja

Letnja tela vajaju se zimi, znate kako kažu! Ne dozvolite da vaše zdravlje pati kada padne temperatura. Držite se plana vežbanja koji neće zahtevati da izađete iz kuće.

Kako početi: Besplatnih i jefitnih programa za vežbanje ima svuda! Potrebno je samo da malo pronjuškate po internetu. 🙂

  1. Bavite se kaligrafijom

kaligrafija

Šta ako biste mogli da naučite nešto novo i pošaljete pismo nekome u koverti koja je adresirana nestvarno predivnim slovima? Potrebno vam je nekoliko osnovih ,,alata“ i malo vežbe.

Kako početi: Što se opreme tiče, biće vam potreban papir za precrtavanje, šiljak od penkala, mastilo, držač za olovku i mreža za vežbanje. Dobra alternativa je i da pogledate blogove na ovu temu, gde možete pronaći sve šta vam je neophodno za početak!

Zima može biti poprilično naporna sa svojim ledenim situacijama i nedostatkom sunca. Ostati zaokupiran aktivnostima u kojima uživamo je odličan način da budemo zdravi i srećni za vreme najhladnijeg i najmračnijeg perioda. Imajte u vidu da sve nove veštine zahtevaju vreme i vežbu, te posvetite svoje vreme njima bar jednom u nekoliko dana. Uživajte!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp