Idealna frizura prema obliku vašeg lica

Sigurne smo da ste se veoma često našle u situaciji kada ne znate da li da se ošišate i koja bi frizura bila najpogodnija. Da li će vam dobro stajati? S jedne strane želite promenu, a sa druge vas je strah šta će biti posle –  kada frizer kaže gotovo i više nema povratka. Bar dok kosa ponovo ne poraste.

Zato je MCT tu da vam pomogne, jer sve se zapravo svodi na oblik lica koji imate.

Kako to ustanoviti? Jednostavno stanite ispred ogledala i uzmite list papira i marker, malo se udaljite, sklonite kosu sa lica i iscrtajte svoj oblik. U zavisnosti od toga koji oblik ste na papiru dobile, predlažemo sledeće alternative:

Ovalno lice

oval

Ukoliko je obilk vašeg lica ovalan (kao jaje) vama pristaje baš sve! To je definitivno najzahvalniji oblik lica i slobodno krenite u isprobavanje novih frizura, jer ćete izgledati sjajno, bez obzira za koju se odlučite.

Okruglo lice

round

Vama najbolje pristaje kraća kosa, stepenasta kosa ili varijanta sa šiškama na stranu. Vaše lice će zahvaljujući ovakvim frizurama izgledati uže i dobiće onakav izgled kakav želite da ima.

Četvrtasto lice

square

Vama će definitivno najbolje stajati frizure koje su trenutno „in“, a to su poluduge frizure. Međutim, izbegavajte razdeljak na sredini.  Malo dajte volumena kosi i spremni ste da osvojite svet!

Srcasto lice

srcasto

Ukoliko imate srcasti oblik lica, najbolje će vam pristajti bob poluduga frizura, ali nećete pogrešiti ni sa šiškama na stranu.  U slučaju da želite da se dodatno doterate, lokne su pravi izbor.

Lice u obliku dijamanta

diamond

Ako imate dijamantski oblik lica, tj. istaknute obraze, duga, ravna kosa će vam savršeno pristajati, ali zašto ne isprobati i neku poludugu frizuru? Pustite mašti na volju!

Bez obzira koju frizuru imale, sigurne smo u jedno –  sve smo lepe na svoj način, tako da premda može postojati milion korisnih saveta o tome kako doći do idealne frizure, vi ipak odaberite onu koja će učiniti da se osećate najbolje.

Nikolina Budimir-Bekan
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp