Kako doći do prave maskare?

Trepavice nikada neće biti dovoljno duge, guste i crne. Ova činjenica podstakla je kozmetičku industriju da svake sezone predstavi na desetine maskara koje će pronaći put do vaših nesesera.

Žene koje imaju retke trepavice žele da one budu guste. Onima sa sa gustim trepavicama nedostaje dužina, a one koje imaju i duge i guste nisu zadovoljne uvijenošću. Rešenje za sve su, svakako,  veštačke trepavice, ali one nisu prikladne za svakodnevnu upotrebu i zahtevaju određenu veštinu.

Trepavice možete primetiti po dužini veštačkih trepavica, a ponekad i po trepavicama slepljenim od maskare. Pre nego što postanete neuredni i počnete praviti „paukove nožice“ imajte u vidu da su to samo scenski izgledi i da u stvarnom životu svi žele razdvojene uredne trepavice.

Kako do prave maskare?

mascara

Žene često prave grešku kada misle da je najskuplja maskara najbolja maskara. Situacija je često obrnuta. Iz ličnog iskustva kažem da su maskare srednjeg ranga i pristojne cene najbolji izbor.

Volumen, izduživanje, efekat veštačkih trepavica, ravna četka, uvijena četka, gumena ili klasična, izbor je veliki. Gumena četkica ima prednost što svaku trepavicu obuhvata od korena do vrha pa je preporučujem ženama koje imaju slabe ili presvetle trepavice. Devojkama svetlije kose i svetlijih očiju i puti preporučujem smeđu maskaru, jer ostavlja prirodan utisak. Guste trepavice najbolje izgledaju kada se koristi manje gusta četkica. Nikada ne stavljajte više slojeva maskare na prirodno guste trepavice, jer će izgledati neuredno i neprirodno. Za retke trepavice birajte maskaru koja ima volumen i gustinu, ali pazite da ne napravite grudvice. Gustu maskaru posle nanošenja treba raščešljati kako bi se skinuo višak. Dugim trepavicama najviše odgovara maskara za volumen.

Kada koristite maskaru nikada je nemojte po navici „pumpati“ unutra-napolje ili levo-desno, izbegavajte guranje do dna u pakovanje. Pokušavajte je uzimati sa strane kako bi što manje vazduha ulazilo u maskaru. Vazduh je isušuje i skraćuje rok trajanja.

Maskara se lagano nanosi  pokretima od korena prema vrhovima, pomerajući ruku levo desno i izvlačeći prema vrhu. Ista radnja se ponavlja i kada želimo ukloniti višak maskare.

Jelena Perkunić obezbedila je popust za sve naše čitateljke za šminkanje, ali i za školu šminkanja! U toku je upis nove generacije. Javite nam se radi preuzimanja vaučera.

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp