Search
Close this search box.

Imali ste lošu noć? Evo kako da ipak pregurate dan!

O, koliko nam se samo puta dogodilo da smo zarad zdravih osam sati sna legli na vreme, isključili telefon, ali avaj, zaspali smo satima kasnije, posle prevrtanja po krevetu i vrzmanja misli, koje se po glavi roje u nedogled. A kada alarm ujutru zazvoni shvatite da ste spavali svega tri do četiri sata, da vas telo doslovno boli, da je snaga na izmaku, a vama ostaje jedino da se zapitate, kako ćete iscrpljeni i umorni pregurati dan pun obaveza.

U takvim situacijama, potrebno je da po strani ostavite sve ono što očajnički želite da radite, da prikupite energiju i zakoračite u dan. Evo par dobrih saveta uz koje ćete prebroditi dnevnu krizu za snom.

#1. Izbegavajte izležavanje

Umorni ste i dušu bi dali za još malo sna, ili barem vremena u krevetu. Međutim, stručnjaci tvrde da se na taj način nećete odmoriti i da je najbolji način da nadoknadite izgubljeni san, taj da u dan krenete aktivno, kako biste se što pre izmorili i kvalitetno zaspali naredne noći.

#2. Dajte svoj maksimum na početku dana

Osvežite se, popijte kafu i doručkujte, a onda u radni dan uložite sav svoj elan. Što više obaveza obavite na početku, to ćete nakon ručka, kada vam energija već potpuno opadne, imati više vremena da priberete misli, nakon napornog, ali uspešno izguranog dana.

#3. Stanite na drugoj šolji kafe

Kofein jeste pokretač, ali kada ga je u krvi previše dolazi do pada energije, što je poslednje što vam tokom dana kada ste umorni i iscrpljeni treba. Zato pokušajte da se ograničite na dve kafe, bez obzira što znate da će vam šolja omiljenog napitka, barem na kratko drastično pojačati fokus.

Iako želja za snom neće nestati, uz ova tri saveta i malo dnevne aktivnosti preguraćete dan, do povratka kući, a onda ste tu samo krevet i vi, da nadoknadite izgubljeni san i pripremite novu dozu energije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp