Imate li zdrav odnos sa sobom?

Kada legnete uveče na spavanje i ostanete sami sa sobom i svojim mislima, zapitate li se nekad kakva ste zaista osoba? Osećate li se ispunjeno, srećno, energično, zahvalno ili možda ljuto i gnevno?

Prihvatate druge osobe, ali da li prihvatate sebe?

Ako je odgovor DA, onda ste vi osoba koja ima zdrav odnos sa sobom! Ukoliko je odgovor NE, mi imamo savete kako da povratite ravnotežu. Ukoliko ih primenite bićete na putu da budete još voljeniji, a svaki čovek je lepši i sija kada je voljen, zar ne?

Mi, žene, jesmo nežniji pol i u rutini nam je to da više brinemo i o sebi i o drugima, nekako mnogo više nego što to čine muškarci.

Imate li vi svoju rutinu?

Da li ujutru ustajete i pijete kafu, čitate omiljenu knjigu ili idete na jogu, pilates ili u teretanu. Veoma je važno da odvojite vreme za sebe. Koliko god obaveza imali, važno je da, barem na kratko, odmorite i posvetite se sebi i svom uživanju. Ima li išta bolje nego kada odlučite da napravite neku pozitivnu promenu i unesete zanimljive aktivnosti u vaš život? Upravo to uradite.Veoma je važno i korisno i za um i za telo da budete sami sa svojim mislima. Važno je da se sa svojim mislima osećate udobno, kao u dobro skrojenom odelu.

Kada vam je potreban razgovor, a nemate nikog pored sebe da popričate, možete da porazgovarate i sami sa sobom. Unutrašnji dijalog je ohrabrujući i veoma važan za svakog pojedinca.
Prihvatate li šalu na svoj račun? 
Ukoliko volite da se šalite i sa drugima, al još više sa sobom, to je jedna stavka koja ukazuje na to da imate zdrav odnos sa sobom.

I sada ono najvažnije…
Ovo pitanje će vas možda iznenaditi i začuditi, a možda nećete moći odmah da date odgovor. Zato razmislite dobro pre nego što odgovorite sa DA ili NE na pitanje:
Da li ulažete u sebe?
Nije li lepo kada ostvarite odlične rezultate i osetite ponos i zadovoljstvo zbog toga!? Imate svoj cilj i lagano, korak po korak, idete ka tome. Dok ne dođete do uspeha susretaćete se sa brojnim preprekama i to je skroz ok. Ma koliko bilo teško, znaćete da ste uradili nešto dobro za sebe. Cenite sebe i radujte se uspesima, ali nikada ne podcenjujte druge. Prihvatite mantru: Prvo ja, pa onda drugi!
Jedna od ključnih stvari u vašem životu jeste vaš odnos prema samom sebi. Ne dopuštajte da drugi upravljaju vama, već stvari radite po sopstvenom nahođenju. Arogancija, narcisoidnost, sebičnost i prepotentnost ne dolaze u obzir. Izvor naše sreće je u nama – u plemenitom karakteru, milom duhu, blagom temperamentu, vedrom umu i zdravom telu. Voli život koji živiš i živi život koji voliš!
Milica Stanojević
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp