Search
Close this search box.

Inovacija u svetu lepote – Mineralna šminka

Iako se trendovi u beauty svetu menjaju podjednako brzo, kao i u svetu mode, nova preporuka dermatologa i kozmetičara o upotrebi mineralne šminke, privukla je našu pažnju i pozvala nas da istražimo o čemu je zapravo reč.

Reč je o make up proizvodima koji su prilagođeni našoj koži, ne samo kako bi je ulepšali, već i kako bi pozitivno uticali na njen zdraviji i svežiji izgled. Pored toga što u sebi sadrži minerale poput cinka i gvožđa, ova šminka, za razliku od regularne, ne sadrži konzervanse, alkohol, veštačke boje, parabene i ostale sastojke, koji štete teksturi kože lica.

Pored prirodnih sastojaka, još jedna prednost je osećaj na koži koji mineralni make up ostavlja. Mineralne podloge sjajno prekrivaju nesavršenosti, ali ne ostavljaju osećaj težine, vać ćete se sa mineralnom šminkom osećati kao da na licu nemate gotovo ništa.

Mineralni make up u sebi sadrži i zaštitu od UV zračenja, koji će u kombinaciji sa zaštitnim faktorom iz vaše dnevne kreme biti savršena letnja zaštita.

Kada je reč o tipu kože, mineralni make up ne preporučuje se osobama sa masnom kožom, jer se tokom dana šminka može razložiti i vaš ten može izgledati neuredno.

Mineralne make up proizvode možete pronaći u ponudi kozmetičkih kuća NYX. Lancome, La Roche Posay, kao i u drogerijskoj ponudi.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp