#must visit: Isola Bella – Bajkovito ostrvo na severu Italije

isple bella

Kada planiramo kratke izlete u Italiju, neretko smo fokusirani na severne gradove poput Milana i Trsta, ali kako bi bilo da ovoga puta otputujete na ostrvo koje je doslovno biser severne Italije – Isola Bella.

Samo 70 kilometara udaljena od Milana, sa turističkom sezonom koja počinje upravo u maju, Isola Bella je idealno mesto na kome možete provesti produženi vikend.

Pročitajte: Malta – Destinacija koju želimo da posetimo ovog leta

Sve do 1630. godine, ovo ostrvo bilo je ribarsko ostrvo bez mnogo potencijala, a onda su zahvaljujući vladaru Vitalianu VI, koji se smatra osnivačem Isola Belle, otpočeli radovi koji su na kraju rezultirali pitoresknim izgledom ovog bajkovitog ostrva, na čijoj izgradnji je radilo više od 100 arhitekti, inžinjera, gipsara, slikara i to u kontinuitetu čak 400 dugih godina.

Danas je ovo ostrvo svojevrstan leksikon istorije i umetnosti. Posetite raskošnu palatu Borromeo i njenu galeriju Berthier koja krije više od 130 umetničkih dela, a zatim uživajte u vrtu koji u sebi krije preko 100 vrsta retkog cveća i bilja.

Savršeno mesto za posetu tokom proleća i leta mami vas da već ovog vikenda spakujete najosnovnije stvari, uzmete pasoše i otisnete se u istraživanje najbajkovitijeg ostrva na severu Italije.

Foto: @stories2travel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp